Svet

Region

U Kanu održana svetska premijera filma Indijana Džons i artefakt sudbine!

Sinoć je na trenutno najotmenijem mestu, na prestižnom filmskom festivalu u Kanu održana svetska premijera filma "Indijana Džons i artefakt sudbine" sa Harisonom Fordom u glavnoj ulozi.

U Kanu održana svetska premijera filma Indijana Džons i artefakt sudbine! Foto: Promo

Celovita glumačka ekipa filma prošetala je crvenim tepihom tradicionalno pozirajući pred brojnim objektivima, a kako pišu internacionalni mediji Harison Ford je emotivno uzvratio na pozdrave petog, a kako se ističe možda i poslednjeg nastavka jedne od najslavnijih franšiza u istoriji filma.


Direktor Kanskog festivala Teri Fermo uručio je Fordu počasnu nagradu Zlatnu palmu: "Veoma sam dirnut ovim" izjavio je Ford a prenosi Variety "Kažu pred smrt vidiš kako ti život prolazi pred očima, ja sam upravo video moj život pred očima. "


Poslednji nastavak voljene franšize, u kojoj poznati holivudski glumac Harison Ford (Harrison Ford) reprizira čuvenu ulogu heroja arheologa naći će se u bioskopima 29. juna.

U poslednjem nastavku igraju i danski glumac Mads Mikelsen, kao i zvezda TV serije ''Flibeg'' (Fleabag) Fibi Voler-Bridž. Reditelj filma ovaj put je Džejms Mangold, a slavni Stiven Spilberg koji je do sada režirao sve filmove o Indijani, našao se u ulozi producenta filma.


Podsetimo, prvi film "Otimači izgubljenog kovčega" o Indijani Džons koji traga za izgubljenim Zavetnim kovčegom nastao je 1981. godine u režiji Stivena Spilberga i osvojio je četiri nagrade Oskar. Drugi deo franšize, film „Ukleti hram” nastao je tri godine kasnije (1984) , dok je treći nastavak „Poslednji krstaški pohod” iz 1989. u kom se traga za gralom iz kog je na tajnoj večeri pio Isus Hrist, delovao kao poslednji film u nizu, sve dok 2008. nije snimljen i četvrti nastavak „Kraljevstvo kristalne lobanje” u kom se traga za lobanjom koju su vanzemaljci ostavili na Zemlji.


Ostale teme vezane za filmove i serije možete pogledati OVDE Pratite nas na Twitteru

I na Facebook-u 

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com


>