Zdravlje

Ljubav

Vežba za oči koja poboljšava vid! Potrebno je samo tri minuta!

Vežba za oči koja poboljšava vid! Potrebno je samo tri minuta! Doktorka  detaljno objašnjava postupak. Možete sačuvati i poboljšati svoj vid.

Vežba za oči koja poboljšava vid! Potrebno je samo tri minuta! Svet Plus





Nije nepoznanica da se vremenom vid pogoršava. Neki ljudi imaju genetsku predispoziciju, drugima utiču godine, ali koji god da je razlog u pitanju, potrebno je da vodite računa o svojim očima.



Doktorka Marija Trifunović predložila je vežbu koja će vam na duže staze pomoći da održite, ali i poboljšate vaš vid:

- Odlična vežba uz pomoć koje možete popraviti svoj vid, ali uz jedan uslov, a to je istrajnost, jer bez nje rezultata nema! Vežbu mogu da rade svi koji žele, ne postoje posebne kategorije - ističe doktorka, ali dodaje da bi ipak trebalo da ih izbegavate ukoliko imate neka zapaljenja očiju.

- Vežba se radi pet puta na dan, pet puta nedeljno. Bilo bi lepo da je radite bez optičkih pomagala, međutim, ukoliko to nije moguće, za prvih nekoliko puta ćete ih ostaviti na očima.



Vežba traje 3 minuta, što iziskuje 15 minuta dnevno.

Prvi minut gledate u daljinu, kroz prozor, u prirodu, uz povremeno treptanje, ukoliko ste u zatvorenoj prostoriji.






Ukoliko se već nalazite napolju, pronađite ambijent koji vam odgovara. Možete da sednete ili da stojite, kako god je vama komforno.

Kako ulazite u drugi minut, radite kolutanje, dok glava stoji pravo. Kolutajte u smeru kazaljke na satu 30 sekundi, pa 30 sekundi u suprotnom smeru od kazaljke na satu.

Treći minut je rezervisan za dlanovanje. Zagrejte oba dlana i položite na svoje oči. Ne pritiskajte očne jabučice i zatvorite oči. Dok taj minut traje, zamišljajte kako mnogo bolje vidite tu istu prirodu ispred sebe, koju ste već gledali i probajte da se opustite.



Dišite polako i duboko.

Vežba je gotova kada tri minuta isteknu. Bilo bi lepo da upalite štopericu i merite tačno minut po minut - navodi doktorka i predlaže da pratite svoj napredak, tako što ćete voditi svoj oftalni dnevnik.



Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/informer

Povezane vesti:


>