Zdravlje

Ljubav

Naša tela su pod uticajem Zemljinih polova, a usmerenost glave u snu može da izazove nervozu!

Naša tela su pod uticajem Zemljinih polova, a usmerenost glave u snu može da izazove nervozu, pa i glavobolju. Evo šta sve može da privuče položaj u kom spavate.

Naša tela su pod uticajem Zemljinih polova, a usmerenost glave u snu može da izazove nervozu! Svet Plus
Otkrijte koji je položaj spavanja najbolji za vas, kao i koji vam potencijalno može zadati probleme...

Prema feng šuiju, položaj tela za vreme spavanja ima znatno veći uticaj na zdravlje i čovekovo psihičko stanje nego što smo svesni. Generalno, važno je da se krevet ne nalazi na mestu gde se ukrštaju vazdušne struje. Ako je moguće, kao spavaće sobe treba izbegavati one koje su nepravilnog oblika.

Ako se često okrećete usred noći i san vam je isprekidan, moguće je da vam ne odgovara položaj tela s obzirom na Zemljine polove, a svaki od četiri položaja ima svoje prednosti i nedostatke.

On se određuje prema tome u kom smeru vam je okrenuta glava - bio to sever, jug, istok ili zapad. Feng šui učenja potvrđuju i brojne moderne studije prema kojima polovi Zemlje i njihova magnetna sila mogu podsticati bolje ukupno zdravlje, ali i ako su u neslaganju s položajem tela, da prouzrokuju glavobolje i da budu okidač hroničnih zdravstvenih stanja.
Glava usmerena prema istoku

Ovaj položaj smatra se idealnim za decu i mlade ljude. Podstiče na ranije ustajanje, više energije, rast i razvoj. Za ljude starije od 50 godina ovaj položaj bi mogao da bude previše intenzivan. Kako podstiče rast i aktivnost, nije dobar za hiperaktivne i teskobne ljude.Glava usmerene prema severu

Ovaj položaj idealan je za ljude koji pate od nesanice, a naročito za one starije životne dobi. Pojačava smirenost, duhovnost i snižava krvni pritisak. Loše strane koje donosi ova pozicija su manjak kreativne energije i elana.


Glava usmerena prema zapadu

Ova pozicija se prema feng šuiju povezuje s osećajem zadovoljstva i hedonizma. Iako stvara pozitivno raspoloženje, može podstaći i manjak energije i lenjost. Zbog toga se ne savetuje ljudima usmerenim na građenje karijere ili postizanja poslovnih uspeha.Glava usmerena prema jugu

Ova pozicija se generalno povezuje s visokom energijom, vatrenim snovima, jakim libidom i svađama. Iako podstiče strast u životu, nije dobro na ovaj način spavati duže vreme. Može rezultirati razdražljivošću i nesanicom, a u njemu se mogu javljati i dramatični snovi.
Viber

Autor: O.J
Izvor: Najžena. rs

Povezane vesti:


>