Zdravlje

Ljubav

Depresija i anksioznost su neminovni ako ne ispunjavate ove potrebe!

Depresija i anksioznost su neminovni ako ne ispunjavate ove potrebe! Psiholog Nikol LePera ističe da manjak svrhe i povezanosti u životu dovode do ovakvih stanja.

Depresija i anksioznost su neminovni ako ne ispunjavate ove potrebe! Svet Plus





Kako mnogi eksperti tvrde, sve je više anksioznih i depresivnih ljudi, a razlog tome, sudeći po psihologu Nikol LePera leži u neispunjenju "duhovnih potreba".




- Naše osnovne duhovne potrebe su skoro u potpunosti zanemarene:

Da pripadamo:
Imamo potrebu da pripadamo nečemu većem od nas samih. Potrebno nam je da nađemo zajednicu, ljude koji se povezuju s nama, da znamo da smo vrednovani.

Autentično izražavanje: 
Sposobnost da u potpunosti budemo svoji i iskažemo našu istinu. Treba da osećamo da nema potrebe da se cenzurišemo, maskiramo ko smo, šta mislimo i osećamo.

Svrha:
Treba da osećamo kao da radimo nešto što doprinosi većem dobru naših porodica, prijatelja i zajednice.


Sloboda:
Slobodna volja. Sloboda da izaberemo sebe, koja vodi kao sveopštem samopouzdanju, poverenju u sebe i autonomiji. Ljudi se najviše osećaju duhovno slomljeni kada im fali izbor.





Značenje:
Život se sastoji od patnje i radosti. Potrebno nam je značenje u životu, kako bismo dali smisao patnji koju osećamo.

Da volimo i budemo voljeni:
Ljubav je istina onoga ko smo. Treba da volimo druge, sebe i treba da nas vole. Ovo je naše prirodno stanje uzajamnog davanja, deljenja i prihvatanja.

- Godinama unazad, primetila sam obrazac kod mojih klijenata sa anksioznošću ili depresijom: falila im je svrha i povezanost. Naravno da nisu bili dobro. Mi smo um, telo i duša. Kada naše duhovne potrebe nisu ispunjene, odlazimo u režim preživljavanja. Potrebno je da napredujemo, ne samo da preživljavamo. Namenjeni smo da pripadamo, da koristimo naše talente i damo vrednost drugima. Ne da mesečarimo kroz život na autopilotu - navodi Nikol.
 

Horoskop predstavlja pet znakova koji vode glavnu reč! Njima je dominacija drugo ime!

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/informer

Povezane vesti:


>