Lepota

Ljubav

Popularna frizura ali sa njom izgledate starije jer narušava proporcije lica!

Stručnjaci je ne preporučuju! Frizura je popularna i dame je obožavaju ali sa njom izgledate starije jer narušava proporcije lica!

 Popularna frizura ali sa njom izgledate starije jer narušava proporcije lica! Screenshoot/Instagram

Kako bi izgledale mlađe nego što jesu mnoge dame se redovno neguju, koriste odgovarajuću šminku, piju dovoljno vode, treniraju, a odlazak kod estetskog hirurga je obično opcija koja se razmatra na kraju.

Frizura je takođe važan faktor. Često mislimo da je za mlađi izgled presudno da sakrijemo izdajničke sede vlasi, pa se redovno farbamo, ali poznati frizeri tvrde da je i način šišanja jako važan, a posebno za dame koje su zašle u neke ozbiljnije godine. Britanska frizerka Nikol Peti savetuje ženama koje su prešle pedesetu da izbegavaju popularni kosi paž ili obrnututi bob.


Govorimo o frizuri koja podrazumeva kratko ošišanu kosu pozadi i izdužene pramenove napred. Prema rečima frizera, ova frizura izgleda neharmonično i vizuelno dodaje dodatne godine, zato se preporučuje samo mladim devojkama.


"Ona čini da izgledate daleko starije, a narušava i proporcije lica. Osim toga, veruje se da je nose žene koje imaju nezgodnu narav", rekla je Nikol i savetovala popularnu piksi frizuru.

"Umesto kosog paža, birajte piksi frizuru. Ona jeste hrabar izbor, ali i savršena opcija za žene starije od 50 godina. Pomaže da se naglase crte lice i doda volumen proređenoj kosi", kaže ona.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Lepa&Srećna

Povezane vesti:


>