Region

Svet

Milan Stanković na Veliku Gospojinu postaje iskušenik!

Pevač Milan Stanković 28. avgusta na Veliku Gospojinu postaje iskušenik! On će tom prilikom biti obučen u mantiju, odnosno više neće nositi običnu garderobu kao ostali vernici. 

Milan Stanković na Veliku Gospojinu postaje iskušenik! Screenshoot/Instagram


Vest da je Milan Stanković napustio estradu zbog navodnih pretnji bosanske mafije, kao i da je to jedan od glavnih razloga što je utehu i sigurnost pronašao u manastiru, zapalila je region.

Prema rečima našeg dobroobaveštenog izvora, Milan najveći deo svog vremena provodi u manastiru Podmaine pored Budve.

Tu je i njegov duhovnik, ali i bliski rođak, pa stoga ne treba da čudi što je izabrao baš to mesto kako bi kroz razna poslušanja i poslove pripremio sebe za monaški put, čenu već duže vreme stremi.


Stanković je tamo, kao što smo već pisali, najpre provodio u kontinuitetu nekoliko dana, a zatim i meseci, dok u poslednje vreme skoro da ne napušta ovu svetinju, otkad je shvatio da je monaški život ono čemu teži i u čemu se apsolutno pronalazi.

Kako saznajemo, Milan će, kako sada stvari stoje, uoči manastirske slave, na praznik Velike Gospojine 28. avgusta, dobiti blagoslov za početak iskušeničkog života. On će tom prilikom biti obučen u mantiju, odnosno više neće nositi običnu garderobu kao ostali vernici. Koliko će njegov iskušenički staž trajati, a može i do tri godine, zavisi od odluke igumana manastira.


Podsetimo, Milan se u jeku pandemije koronavirusa, kada nije bilo snimanja emisija i nastupa, ozbiljnije posvetio molitvama i čitanju duhovne literature. Čim se ukazala prilika, počeo je da obilazi manastir, gde je provodio dosta slobodnog vremena.


Tamo je osetio mir i sigurnost, a u razgovoru s duhovnicima shvatio je da je to za njega pravi životni izbor, a ne estrada. To je sve doprinelo da donese konačnu odluku da se više ne bavi pevanjem, što se ni sada, tri godine kasnije, nije promenilo.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Kurir


>