Region

Svet

Denis Macujev 8. maja MTS Dvorani! Koncert koji ne smete propustiti!

Denis Macujev 8. maja MTS Dvorani! Vrhunski solo koncert klavirskog virtuoza koji ne smete propustiti! Čuveni umetnik predstaviće neobičan program pod nazivom “NA BIS”...

Denis Macujev 8. maja MTS Dvorani! Koncert koji ne smete propustiti! Foto: Evgeny Evtyukhov
Ponedeljak 8.maj je dan za vrhunski hedonizam u našoj prestonici – na sceni MTS dvorane svetski poznat pijanista Denis Macujev održaće veliki solistički koncert. Čuveni umetnik predstaviće neobičan program pod nazivom “NA BIS”, koji sadrži remek-dela klasične muzike od Mocarta i Betovena do Čajkovskog i Rahmanjinova. Jedan od najistaknutijih pijanista našeg vremena izvešće najveća muzička dela različitih epoha i još jednom pokazati svoj jedinstveni talenat, jer u izvedbi Macujeva čak i najpopularnija i često izvođena klavirska dela dobijaju svežu energiju, a njihov smisao nove nijanse.

Denis Macujev odlučno se popeo na muzički Olimp pobedom na XI Međunarodnom takmičenju “Čajkovski” u Moskvi 1998. godine. Iste godine muzičar je osvojio Prvu nagradu na Međunarodnom takmičenju pijanista u Parizu. Po završetku Moskovskog državnog konzervatorijuma u kategoriji fortepijano, Macujev je odmah stekao svetsku slavu i postao jedan od najtraženijih pijanista svoje generacije. Laureat je Nagrade “Dmitrij Šostakovič”, Državne nagrade Ruske federacije za književnost i umetnost, Ordena počasti i ostalih prestižnih nagrada i zvanja.

 Danas Macujev nastupa u najpoznatijim koncertnim dvoranama širom sveta.

Denisa Macujeva nazivaju divom klasične muzike, genijem klavira, smelim inovatorom i pažljivim interpretatorom poznatih dela. Rado viđen gost u legendarnim koncertnim dvoranama širom sveta, neizostavni učesnik i organizator velikih muzičkih festivala, stalni član vodećih simfonijskih orkestara Rusije, Evrope, Severne Amerike i Azije, on uvek zna kako da oduševi i zadivi publiku. Svaki njegov koncert pun je izvanrednih improvizacija i virtuoznih iznenađenja.

Fenomen Denis Macujev ogleda se u njegovoj nepresušnoj energiji i retkom spoju talenta, harizme, raskošnog šarma i nezaustavljive radne discipline. I, što je najvažnije, u njegovoj težnji da donese lepotu i bogatstvo muzike svakom slušaocu.

Ulaznice za ovaj koncert možete nabaviti na svim prodajnim mestima Ticket Visiona i online kao i na blagajni MTS dvorane.


Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com


>