Region

Svet

Region

Serija Sablja: Ljubomir Bandović istraživaće misteriozno ubistvo premijera!

Nova serija "Sablja" bavi se istragom misterioznog ubistva premijera Zorana Đinđića, a jednu od glavnih uloga igraće Ljubomir Bandović.

Serija Sablja: Ljubomir Bandović istraživaće misteriozno ubistvo premijera! Screenshoot/Instagram


Glumac Ljubomir Bandović je otkrio da će igrati glavnu ulogu policajca u priči koja je ukorenjena u stvarnost, sa elementima faktografskih podataka i fikcije.
On ističe da će pokušati da pomogne, ali nema saznanja koliko je zapravo upleten u sve. Iako ne otkriva previše detalja, naglašava da je priča vrlo zanimljiva.

Serija ispituje Đinđićevo ubistvo i političke posledice tog ubistva kroz oči tri lika – reportera, policijskog inspektora i mladog kriminalca – i koje uticaje imaju na njihove živote, pišu Tv Novosti.Kreator serije Goran Stanković je šokantno ubistvo premijera u sred bela dana opisao kao “prekretnicu do današnjeg dana za ceo region Balkana“, dok Nebojša Taraba ispred koprodukcije “Drugi plan” uporedio je ubistvo premijera sa ubistvom američkog predsednika Kenedija, koje je uticalo na demokratije kako u nastajanju zemalja bivše Jugoslavije, pa tako i Hrvatske, te su se i zbog toga pridružili ovoj priči.


Producent serije je Snežana van Houvelingen, koproducenti su Nebojša Taraba, Miodrag Sila i Martička Božinovska.

Serija je dobila podršku RTS, Filmskog centra Bugarske, i EU – u sklopu programa Kreativna Evropa.

Serija je u panu da se emituje na RTS-u.

Koprodukcija političkog trilera “Sablja”, koji se bavi rešavanjem ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića 2003. godine, a koju radi produkcija “This and that productions”, obogaćena je pridruživanjem hrvatske produkcije “Drugi plan” i bugarske produkcije “Agitprop”.

Kreatori serije su Goran Stanković i Vladimir Tagić, a glavnu ulogu pored Bandovića igraće srpsko-danska glumica Danica Ćurčić, koja je publici širom sveta poznata po izuzetnim ulogama u filmu “Mrak” i hit seriji “Lutke od kestena”.


Danica u seriji tumači lik novinarke. Ovaj dogovor o koprodukciji objavljen je prošle godine na Sarajevo film festivalu, a serija “Sablja” je četiri godine ranije na istom festivalu odabrana tokom CineLink Drama foruma za sufinansiranje.

Ostale teme vezane za filmove i serije možete pogledati OVDE Pratite nas na Twitteru

I na Facebook-u  


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Tv Novosti/Tvinemania

Povezane vesti:


>