Recepti

Ljubav

Čoko lešnik keksići punjeni kremom! (RECEPT)

Čoko lešnik keksići punjeni kremom su pravo savršenstvo! Korica pomorandže daje divan šmek pa je nemojte ni slučajno izostaviti.

Čoko lešnik keksići punjeni kremom! (RECEPT) Foto:Milin kuvar





Čoko lešnik keksići punjeni kremom - potrebno:

250  lešnik krema
180 g  putera, sobne temeprature
120 g  šećera
80 g  šećera u prahu
1 kašičica sitno rendane korice pomorandže
1  vanilin šećer
1  jaje
280 g  glatkog brašna t400
1 kašika kakao praha
½ kašičice sode bikarbone
½ kašičice praška za pecivo




Priprema:


Na ravan tanjir obložen prozirnom folijom ili papirom za pečenje, stavite 20 kašičica krema. Stavite u zamrzivač na 60 minuta, da se dobro stegne. 

U međuvremenu napravite testo tako što ćete puter umutiti mikserom, zatim dodati šećer i šećer u prahu i dobro sjediniti. 

Zatim, redom dodajte koricu pomorandže, vanilin šećer i jaje. Dobro izmutite a zatim ostavite mikser. Dodajte brašno, kakao prah, sodu bikarbonu i prašak za pecivo. Mešajte špatulom dokle je moguće a zatim umesite čvrsto testo.

Uvijte testo u prozirnu foliju i stavite u frižider da se stegne. Zatim, uzimajte po komad stegnutog testa i dlanovima ga omekšajte. 


Rastanjite pa u sredinu stavite jednu stegnutu kašičicu krema koji ste izvadili iz zamrzivača. Obavijte krem testom, kao da pravite knedlu. Fino spojite testo i poređajte na tanjir. Stavite u frižider da se stegne, oko 30-40 minuta.

Zatim, stegnute keksiće stavite na pleh, dobro razdvojene, pa pecite na 180 stepeni 15 minuta za meku sredinu ili 20 minuta za tvrđu sredinu. Ispečene keksiće ohladite na žici. Sutradan su još ukusniji. 


 

 

Jevrejski horoskop najdetaljnije predviđa bukvalno sve! (PRVI DEO)

Jevrejski horoskop najdetaljnije predviđa bukvalno sve! (DRUGI DEO)


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Milin kuvar

Povezane vesti:


>