Style

Ljubav

Jevrejski horoskop najdetaljnije predviđa bukvalno sve! (PRVI DEO)

Jevrejski horoskop najdetaljnije predviđa bukvalno sve segmente života. Pronađite svoj znak i saznajte koliko ćete godina živeti, ali i kakav će vam kvalitet života biti.

Jevrejski horoskop najdetaljnije predviđa bukvalno sve! (PRVI DEO) Peakpx

Jevrejska astrologija ima zajedničke korene s istočnjačkom i helenističkom astrologijom, međutim, ipak se i značajno razlikuje. 

Za jevrejski horoskop astrolozi tvrde da je najtačniji jer detaljno tumači osobine svakog znaka. Osim toga, on predviđa i životni vek, dragi kamen koji je obeležje određenog znaka zodijaka, ali i planete koje ga oslikavaju.


TALE - OVAN  (21.3.- 20.4.) 
■ Planete: Mars, Pluton
■ Element: Vatra
■ Osobina: Strast
■ Kvalitet: dominantnost
■ Mana: netolerantnost
■ Boja: crvena
■ Dragi kamen: dijamant
■ Životni vek: više od 78 godina

Osobe rođene u znaku Talea imaju vatrena i žestoka osećanja. Lako i naglo se uzbuđuju, pa često nemaju dovoljno strpljenja ni samokontrole. Volja im je snažna i dominantnija od razuma. Znaju da budu grubi, brzopleti i netolerantni. Često su jednostrani i prebrzo donose sudove, ali su ipak sistematični. Izgled im je vitak. Imaju čvrst i odlučan hod, energičan izraz lica i tanke stisnute usne. Otporne su konstitucije i lako podnose napor. Bolesti od kojih najčešće pate su nagle i jake temperature, glavobolje, anemije, neuralgije, problemi s uhom i nosem, zubima, udarcima, akutne bolesti, tegobe s bubrezima. Međutim, lako se oporavljaju. Za njih je preporučljivo da u interesu zdravlja jedu brzu hranu, bez jakih začina i žestokih pića.


U ljubavi su strasni i ljubomorni. Stalno traže uzbuđenja, koja, ako ne mogu da nađu kod kuće traže na drugim mestima. Žena Tale je elegantna, živahna, izazovna, strastvena, ali i časna, pozira, voli erotiku i ljubomorna je. Talei najčešće imaju skladne odnose sa Moznaimima (Vagama), Kešetima (Strelčevima) i Ariehima (Lavovima), a teško se slažu sa Sartanima (Rakovima) i Gediima (Jarčevima). Najviše im odgovaraju zvanja u kojima se traži temperament i stalna aktivnost: sport, vojska, industrija, građevinarstvo, metalurgija, itd. Vole kratke i brze poslove.

U poslu su stalno napeti, dobri su organizatori, veoma su pedantani i odgovorni. Društveni su, mada se teže snalaze u kolektivu. Mešaju se u sve i svašta, svađalačke su prirode i veoma drže do sebe i svojih stavova. Imaju dosta vrlina: pošteni su, iskreni, časni, verni, tačni, hrabri, patriote, istinoljubivi, često heroji.


Mane su im što pocenjuju opasnost, nagli su i jednostrani, sujetni, netaktični, rasipaju snagu, netrpeljivi su, a znaju da budu i despoti. Sudbina im je da radom sve stiču, bez velike pomoći sa strane. Nemaju sreće u kocki, spekulacijama, politici i u poslovima koji zahtevaju pretvaranje, toleranciju i diplomatiju. Mogu da postanu žrtve sopstvenih ambicija, a mogu i da stradaju od prenaprezanja. Zbog svog eruptivnog temperamenta, alkohol i poroci za njih mogu biti veoma opasni.ŠOR - BIK (22.4.- 21.5)
■ Vladajuća planeta: Venera
■ Element: Zemlja
■ Osobina: stalan
■ Kvalitet: čast
■ Mana: gramzivost
■ Boja: zelena
■ Dragi kamen: topaz
■ Životni vek: više od 74 godine

Osoba rođena u znaku Šora je uporna, marljiva i čvrsto stoji na zemlji. Poverljiva je i u svemu se na nju možete osloniti. Šor je dobar organizator i efikasan realizator. Otvoren je i častan, hrabar i tolerantan. Voli umetnost i prirodu, emotivan je i nežan. Međutim, zna da bude tvrdoglav, dogmatičan, ponosan i osvetoljubiv. Veliki je materijalista, gramziv je i popustljiv prema sebi. Uživa u raskoši, lenj je, a može biti spor, osoran i netolerantnog duha. Veoma je ljubomoran i posesivan. U svemu traži sigurnost i ukoliko jednom donese odluku nikad se ne vraća nazad. Veliki je zaljubljenik u život.

Žudi za radošću i srećom i trudi se da ih širi oko sebe. Pridaje veliku važnost ljubavi i odnosu. Svog partnera podržava u svemu, iskazuje razumevanje i vernost. U osnovi je dobroćudan, mada je oprezan i nepovjerljiv prema osobama koje ga okružuju. Njegovo poverenje nije lako steći. Kada ga zahvati dobro raspoloženje, tek tada počinje da se otvara. Prijatna okolina, jelo, piće i dobra muzika imaju na njega relaksirajući i blagotvoran uticaj. Dobar je domaćin, vezan za ognjište, porodicu i decu. Privržen je svojim principima i poštuje ustanovljeni red. Lojalan je i odan porodici, zavičaju i domovini. Veoma je milosrdan prema slabima i siromašnima i uvek je spreman da im pomogne. Odlično se snalazi u finansijama i dobro ekonomiše.

Zna dobro da investira i u stanju je da napravi novac takoreći ni od čega. Voli luksuz, da troši i da kupuje. Ako nije tako, Šor zna da bude tvrdica kakvog je teško i zamisliti. Vezuje se za materijalne, čvrste i solidne stvari. Uspeva kao preduzimač, u poljoprivredi, kao investitor i graditelj. Ima umetničkih sklonosti i može biti izuzetan talenat. Slabe tačke Šora su grlo, vrat i ramena.

Moguća oboljenja su angina, išćašenje ramena, tumor u grlu. Potrebno je da izbegava promaje, jer one uzrokuju upale grla. Dobro je da često ispira grlo radi sprečavanja mogućih infekcija. Sklon je gojaznosti zbog neumerenog uživanja u jelu i piću. Pati od čestih gorušica i dobro bi bilo da povede računa o holesterolu. Slabe su mu tačke i stomak, oči, noge i srce.


TEOMIM - BLIZANCI (22.5.- 21.6.) 
■ Vladajuća planeta: Merkur
■ Element: Vazduh
■ Osobina: radoznalost
■ Kvalitet: kreativnost
■ Mana: površnost
■ Boja: zelena
■ Dragi kamen: smaragd
■ Životni vek: više od 70 godina

Osobe rođene u znaku Teomima su veoma snalažljive, inteligentne, kreativne, rečite i dinamične. Njihova kreativnost je naglašena i motivisana urođenom radoznalošću. Druželjubivi su, komunikativni, vični polemisanju i zanimljivim razgovorima. Više su darežljivi nego škrti, svestrani i duhoviti. Međutim, dosta su rastrzani na sve strane, pomalo površni i često neodgovorni. Znaju da budu nestrpljivi, nervozni, nepouzdani i nestabilni. Često žive dvostrukim životom i nalaze se u raskoraku između objektivno mogućeg i subjektivnih želja i motiva. Iako Teomim ima nemirnu prirodu, stalno je u potrazi za mirnom životnom lukom u kojoj se nikada neće skrasiti jer je ne nalazi i jer ga mnogi izgovori sprečavaju u ostvarivanju sna. Najbolje se oseća ako deluju paralelno na više frontova.

Uvek je u žurbi i trci i uvek ima niz novih kreativnih projekata koji mu remete porodični mir. Odnosi sa partnerom nisu dovoljno duboki i zasnivaju se više na intelektualnom nego na emotivnom nivou. Često su nepouzdani u partnerskim odnosima i ljubavi, vole promene partnera, fllertove, pa imaju buran emotivni život. Mogu paralelno da održavaju dve i više veza. Moral im nije jača strana i zavisi od trenutnog raspoloženja i zadovoljstva.

Iako imaju veliki broj poznanika i osoba sa kojima komuniciraju u životu nemaju dosta pravih prijatelja, niti im je mnogo stalo do nečijeg prijateljstva. Vole da putuju, kupuju i nose lepu odeću i dosta polažu na kvalitet života. Zainteresovani su za novac i dobru zaradu. Zbog toga su uspešni u poslovima koji imaju veze sa trgovinom i komunikacijama. Vredni su i marljivi, ali ako je posao monoton brzo od njega odustaju. Mogu da radie samo posao koji je dinamičan i uvek donosi nešto novo.

Najranjiviji delovi njihovog tela su ramena, ruke, podlaktice i šake. Skloni su lomovima, reumatizmu i mišićnim oboljenjima. Dosta su osetljivi i na bolesti disajnih organa. Treba da se bave gimnastikom i nekim sportom, da vežbaju i drže u formi svoje mišiće. Potrebno je da izbegavaju vlažna, vetrovita i zagađena mesta zbog infekcije disajnih organa. Muškaraci, pored navedenih organa, imaju osetljivo srce, oči i noge.

 

Prirodna maska za lice koja čisti pore! Potrebna vam je soda bikarbona i još dva sastojka!


ARTAN - RAK (22.6. - 22.7.) 
■ Vladajuća planeta: Mesec
■ Element: Voda
■ Osobina: strpljivost
■ Kvalitet: privrženost porodici
■ Mana: nepristupačnost
■ Boja: srebrna
■ Dragi kamen: tirkiz
■ Životni vek: više od 80 godina

Osobe rođene u znaku Sartana su obdarene inteligencijom, intuicijom i maštom. Zbog toga obično imaju smisla za umetnost, romantični su, emotivni i senzualni. Vole svoju kuću, svoj mir, strpljivi su, suptilni i osetljivi. Mnogo truda i energije su spremni da ulože da bi sebi obezbedili spokoj i mirno mesto za život. Znaju da budu sanjari, sumnjičavi i osvetoljubivi. Neretko su egocentrični i vole da igraju ulogu preteranog zaštitnika, pa na taj način mogu da nerviraju osobe s kojima rade ili žive. Vole da dele savete, znaju da lažu i veoma su posesivni. U nekim prilikama znaju da budu svađalice, ali su u stvari tolerantni i popustljive prirode.

Sartani poseduju veliku energiju i u stanju su da se prilagode svim životnim situacijama. Preterana osetljivost im često smeta da istraju do kraja i mada su dosta uporni, ponekad im smeta nedostatak agresivnosti. Usmereni su na dom i porodicu i to su im obično najveće vrednosti u životu. Vole da dele radost i nevolju. Ta osobina im se najviše iskazuje u krugu porodice i u odnosima sa rođacima i dobrim prijateljima. Moglo bi se reći da Sartani jedino u porodičnom ambijentu izlaze iz svoje ljušture i pokazuju svoju pravu prirodu, dok su prema spoljašnjem svetu zatvoreni u nju. Zbog toga je nepoznatim osobama teško da uspostave biskost sa njima i da upoznaju njihovu pravu prirodu i karakter.

Prema partneru su obično otvoreni i pažljivi. U ljubavi su vrlo aktivni. Često predstavljaju uzor dobrog muža ili supruge, odnosno oca ili majke. Da bi u tome dostigli savršenstvo smeta im njihov osorni karakter. Takođe, Sartani su veoma vezani za svoju domovinu i zavičaj. Imaju u sebi veliku dozu patriotizma i vole da poznaju istoriju svoje domovine. Zahvaljujući svojoj prirodi, Sartani žive prilično zatvoreno i uvek prikrivaju svoje materijalno stanje. Veoma su štedljivi i racionalni, ali se ne bi moglo reći da su škrti. Obazrivi su u trošenju i permanentno brinu o dobrom vođenju svojih poslova. Trgovina je za njih pravo zanimanje, jer im istinski ide od ruke.

Sartani nisu naročitog fizičkog zdravlja. Imaju problema sa plućima, disajnim organima, dijafragmom, stomakom. Osetljivi su na infekcije, oboljenja štitne žlezde, a skloni su i čirevima i lomovima. Muškarci pored toga imaju osetljivu jetru, butine i zglobove. Rakovi obično imaju dug životni vek.
ARIEH - LAV (23.7.- 22.8.)
■ Vladajuća planeta: Sunce
■ Element: Vatra
■ Osobina: dominantnost
■ Kvalitet: stalan
■ Mana: biti glavni
■ Boja: zlatna
■ Dragi kamen: safir
■ Životni vek: Više od 79 godina

Osobe rođene u znaku Arieha krasi mnoštvo dobrih osobina. Obično su plemeniti, topli i pošteni, pametni, dostojanstveni i ponosni, elegantni i privlačni. Veoma su hrabri, cene sebe i u svakoj situaciji se trude da dominiraju. Drže do svoje i tuđe časti, ali ponekad mogu biti nadmeni, sujetni i nepristupačni. Prema prijateljima i saradnicima su korektni i trude se da im pokažu svoju zahvalnost i privrženost, kao i činjenicu da se uvek na njih mogu osloniti. Arieh ima i loše osobina. Može da bude veoma zajedljiv, grub i nasilnički nastrojen u sprovođenju svojih ciljeva; može da tiraniše okolinu i bude neosetljiv na tuđe probleme i nevolje.

Obično ima velike prohteve, narcisoidan je i često se ponaša kao egzibicionista. Veoma je samoljubiv i slavoljubiv i u stanju je da prisvaji tuđ trud i zasluge i da se njima hvali. Najsrećniji je kada je okružen velikim brojem obožavatelja i laskavaca. Životni cilj osoba rođenih u znaku Arieha je da ostvare maksimalni uspon na društvenoj lestvici, ali obavezno i materijalno bogatstvo. Uživaju u udobnostima svakodnevnog života, komforu i luksuzu, dobroj hrani i glamuroznim zabavama, svećanostima i prijemima, i to često na tuđi račun.

Obožavaju nakit, krzno, vredne antikvitete, umetničke predmete i slične skupocene stvari. Na poslovnom planu su veoma ambiciozni i skloni su neobjektivnim procenama, te unošenju novina i promena u svoj poslovni život, iako one nisu nužno potrebne niti racionalne i opravdane. Jedino se dobro osećaju ako su na pozicijama šefova, direktora i visokopozicioniranih službenika. Nikad ne vode računa o troškovima da bi dostigli željeni cilj koji, po njima, opravdava sredstva i trud.

Arieh obično svom partneru pruža dosta ljubavi, ali od njega zahteva slepu pokornost. Obično je nežan i strastven, ali sumnjičav i ljubomoran i u slučaju preljube gotovo da je nemilosrdan. U stanju je stvari da izdramatizuje do tragičnih razmera. Zna često da bude odsutan od kuće, pa mu porodičan život i uloga oca ili majke nije najača strana u životu, iako to nikad ne bi javno priznao.

Slabe tačke Arieha su srce, krv, jetra i kičma. Kod muškaraca su još ugroženi stomak, bubrezi i mozak, a kod žena se javljaju groznice, stomačne infekcije i polne bolesti.


BETULA - DEVICA (23.8. – 22.9.)
■ Vladajuća planeta: Mars, Pluton
■ Element: Vatra
■ Osobina: humanost
■ Kvalitet: tačnost i rad
■ Mana: sitničavost
■ Boja: crvena
■ Dragi kamen: dijamant
■ Životni vek: više od 78 godina

Osobe rođene u znaku Betula su savesne, dobre, obrazovane, intelektualne, racionalne, vredne i skromne. Vole tačnost i red, kritičkog su duha, znaju da budu uporne do tvrdoglavosti i ponekad preteruju u deljenju saveta i u kritikovanju. Humane su i spremne da svakom pomognu, neretko čak i na svoju štetu. Stidljive su i to preterano, lako ranjive i često se bez razloga osećaju manje vrednim od drugih. Taj kompleks manje vrednosti im puno smeta u životu i u karijeri. U sebi znaju dugo da nose svoja nezadovoljstva, previše su principijelne i, ako na vreme ne budu primećene, često prolaze nezapažene iako su nesumnjivih kvaliteta.


Naivne su, usamljene i nedovoljno im se priznaju zasluge. Poslovi im idu bolje od ljubavi. Preterano se plaše za svoje zdravlje, veoma insistiraju na higijeni i urednom životu, a često su pravi hipohondri. Pošto im je posao najvažniji, porodica i kuća zbog toga znaju da trpe. Veoma su štedljive, sitničave i velike račundžije. Ekonomične su i znaju da vode domaćinstvo i posao, mada ponekad znaju da se izgube, preterano vodeći računa i insistirajući na detaljima. Zbog svoje preterane urednosti i higijene Betule nisu previše vezane za ljubav.

Veza sa partnerom u prvom planu mora da bude intelektualna. Zbog svoje urođene stidljivosti i prevelike opreznosti veoma teško nalaze partnere, iako su osobe rođene u ovom znaku obično lepi ljudi. Dosta su verne i nemaju potrebu niti sklonost da menjaju partnera. Kada se opredele za jednog partnera onda su mu obično privržene, sve dok ih on potpuno ne razočara i izgubi njihovu naklonost. Betule imaju osetljivi stomak, creva i trbušnu maramicu. Sklone su stomačnim čirevima i poremećajima u varenju. Preosetljivog su nervnog sistema, a znaju da pate od vrtoglavice i glavobolje.
 

Jevrejski horoskop najdetaljnije predviđa bukvalno sve! (DRUGI DEO)

Viber

Autor: O.J
Izvor: Srećna Republika

Povezane vesti:


>