Svet

Region

U noći između nedelje i ponedeljka na RTS 1 biće prikazan prenos dodele Oskara!

U noći između nedelje i ponedeljka (12. i 13. mart) na RTS 1 biće prikazan prenos dodele Oskara! Ceremoniju, koja će biti održana u pozorištu Dolbi u Los Anđelesu vodiće humorista Džimi Kimel.

U noći između nedelje i ponedeljka na RTS 1 biće prikazan prenos dodele Oskara! Screenshoot/Youtube




Naslov s najviše nominacija za Oskara, njih 11 ima film „Sve u isto vreme“ (Everything Everywhere All at Once, 2022). Na kladionicama upravo taj film i najbolje stoji. Tu su i „Na zapadu ništa novo”, „Avatar: Put vode”, „Duhovi ostrva”, „Elvis”, „Sve u isto vreme”, „Fabelmanovi”, „Tar”, „Top gan: Maverik”, „Trougao tuge” i „Žene govore”.

Za najboljeg reditelja nominovani su Martin Mekdona za „Duhove ostrva”, Danijel Kvan i DAnijel Šajnert za „Sve u isto vreme”, Stiven Spilberg za „Febelmanove”, Tod Fild za „Tar” i Ruben Ostlund „Trougao tuge”. Oskara za najbolju mušku ulogu mogu dobiti Ostin Batler za „Elvisa”, Kolin Ferel u „Duhovima ostrva”, Brendan Frejzer u „Kitu”, Pol Meskal za „Aftersun” i Bil Naji u „Živeti”.

Nominovane za najbolju žensku ulogu su Kejt Blančet u filmu „Tar”, Ana De Armas u „Plavuši”, Andria Rajzboro za „To Leslie”, Mišel Vilijams u „Febelmanovima” i Mišel Jo u „Sve u isto vreme”. Oskara za najbolju sporednu mušku ulogu mogu dobiti Brendan Glison i Beri Kjogan za „Duhove ostrva”, Brajan Tajri Henri za „Causeway”, Džad Herš u „Fabelmanovima” i Ki Hui Kvan za „Sve u isto vreme”.

 Za najbolju sporednu žensku ulogu nominovane su Anđela Baset za film „Crni panter - Vakanda zauvek”, Hong Čau u filmu „Kit”, Keri Kondo „Duhovi ostrva”, kao i Džejmi Li Kerti i Stefani Šu za „Sve u isto vreme”. Za najbolji strani film nominovani su nemački „Na zapadu ništa novo”, argentinski „Argentina,1985”, belgijski „Blizu”, poljski „EO” i irska „Tiha devojka”.





Za najbolji scenario nominovani su Mekdona za „Duhovi ostrva”, za „Sve u isto vreme” Kve i Šajnert, Spilberg i Toni Kušner za „Fabelmanove”, Fild za „Tar” i Ostlund za „Trougao tuge”. Za najbolju muziku nomonovani su „Na zapadu ništa novo”, Babilon”, „Duhovi ostrva”, „Sve u isto vreme” i „Fabelmanovi”.

Za muzički deo biće zadužena pop pevačica Rijana, koja će izvesti numeru iz filma "Crni panter: Vakanda zauvek" (Black Panther: Wakanda Forever, 2022).

Na RTS-u prenos 95. dodele Oskara počinje u nedelju, 12. marta u 02.00h, na Prvom programu, dok će skraćena verzija biti emitovana sutradan, u ponedeljak, 13. marta u 22.15h na Drugom programu.

Gledaocima želimo prijatno gledanje filma i prenosa, i držimo palčeve za ovogodišnjeg kandidata RTS-a - „Trougao tuge“.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/rts

Povezane vesti:


>