Region

Svet

Pesma za Evroviziju 2023: Sve je spremno za tri spektakularne večeri na RTS-u!

Tri takmičarske večeri festivala „Pesma za Evroviziju 2023“ održavaju se u RTS-ovom studiju u Košutnjaku! Sve je spremno za tri spektakularne večeri na RTS-u!

Pesma za Evroviziju 2023: Sve je spremno za tri spektakularne večeri na RTS-u! Foto: Promo




Srbija 1, 2. i 4. marta bira novog predstavnika na 67. „Pesmi Evrovizije“, koja se ove godine održava u Velikoj Britaniji, u gradu muzike - Liverpulu.

Tri takmičarske večeri festivala „Pesma za Evroviziju“ održavaju se u RTS-ovom studiju u Košutnjaku, a direktan prenos takmičenja možete pratiti na RTS 1, RTS Planeti, zvaničnom YouTube kanalu RTS-a za Pesmu Evrovizije i Internet portalu RTS-a.

U obe polufinalne večeri gledaocima će se predstaviti po 16 takmičara, a po osam najboljih iz prve dve takmičarske večeri boriće se u finalu za pobedu i kartu za Liverpul. Ovogodišnji evrovizijski predstavnik Srbije biće izabran zbrajanjem glasova publike i žirija u odnosu 50:50.

Svoj deo prihoda od pristiglih SMS poruka tokom tri dana festivala „Pesma za Evroviziju 2023“ RTS će po tradiciji donirati onima kojima su podrška i pomoć potrebni. Ove godine, RTS-ov prihod od SMS-a otići će u humanitarne svrhe za nabavku aparata za Dom zdravlja u opštini Bojnik, na jugu Srbije.


Voditelji sve tri večeri biće Dragana Kosjerina i Milan Marić, dok će se iz "green room-a" uključivati Kristina Radenković i Stefan Popović.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/rts

Povezane vesti:


>