Ostalo

Sme�no

Marinada od tri sastojka učiniće vašu piletinu savršenom! (RECEPT)

Marinada od tri sastojka učiniće vašu piletinu savršenom! Kako biste postigli hrskavost i odličan ukus, marinirajte komade mesa nekoliko sati ranije.

Marinada od tri sastojka učiniće vašu piletinu savršenom! (RECEPT) Svet Plus

Samo tri sastojka poboljšaće Ukus piletine pripremljene na roštilju ili gril tiganju...

Uskoro će krenuti sezona roštiljanja, a uz ćevape i pljeskavice koje se tradicionalno peku na roštilju, mnogi vole i pečenu piletinu. Kako biste postigli hrskavost i odličan ukus, marinirajte komade mesa nekoliko sati pre - i to uz trikove i savete kuvarice Klare Louer.

Ova kuvarica tvrdi da odlična marinada može da se napravi od samo tri sastojka - jogurta, belog luka i soli.

 

Toskana piletina: Pohovano belo meso u kremastom sosu! (RECEPT)U posudi pomešajte jogurt i so sa belim lukom - količina zavisi od kilogramima mesa koje imate, a Klaira po pravilu koristi jednu kašiku soli s belim lukom na svaku šolju jogurta, prenosi Lifehacker. Vas, naravno, ništa ne sprečava da dodate i neke svoje začine po želji.


Minimum šest sati

Marinadu prelijete preko piletine koju nameravate da spremate na žaru, stavite piletinu u kesicu i ostavite u frižideru preko noći, ili barem šest sati pre pečenja. Kad dođe vreme za roštilj, jednostavno obrišite višak papirnatim ubrusom i pecite. 


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/informer


>