Lepota

Ljubav

Šminka za žene iznad 40 godina! Izgledajte mlađe uz pet saveta!

Šminka za žene iznad 40 godina! Izgledajte mlađe uz pet saveta! Nemojte da preskočite pripremu kože...

Šminka za žene iznad 40 godina! Izgledajte mlađe uz pet saveta! Screenshoot/Instagram
Nekoliko stvari koje starenje čine tako lepim je da se osećate samouverenije u sopstvenoj koži, manje vas je briga što ljudi misle i ne trošite energiju na dramu.

Uz to, naša koža se menja kako starimo, tako da prilagođavamo svoje rutine nege kože u skladu s novim potrebama, a isto važi i za šminku. Iako se slažemo da nosite šminku kakvu god želite u bilo kojoj životnoj dobi, postoje saveti koji će vam pomoći da vaša šminka bude savršena i kod zrelije kože.

Stvarnost je takva da kada govorimo o šminkanju, često se radi o koži koja je puna i zategnuta te nailazimo na probleme tokom šminkanja kada se na koži pojave bore i ona postane opuštena.

Zato smo vam pripremili savete i trikove za šminkanje za žene starije od 40 godina koje žele da nastave da slave svoju prirodnu lepotu.Nemojte da preskočite pripremu kože

"Odlična priprema kože posebno je važna za žene starije od 40 godina, i uveče i ujutro pre nanošenja šminke", kaže Fulvia Farolfi, šminkerka Chanela koja je radila sa zvezdama poput Viktorije Bekam.


"Suva koža će rezultirati kredastim izgledom pudera iliće previše sijati ako koristite pogrešne proizvode" dodaje ona.

Farolfi preporučuje korištenje nežnog sredstva za čišćenje s lanenom krpom i hladnom vodom noću. Pronalaženje pravih hidratantnih krema i prajmera za postizanje zdravog izgleda kože jedan je od najvažnijih koraka pre nanošenja šminke.Odaberite pravu podlogu

Prava nijansa podloge osiguraće prirodan izgled šminke. Kada birate puder, preporučuje se da odaberete nijansu koja će 'utopliti' vašu kožu pre nego nijanse zbog kojih će koža izgledati hladno i umorno.

Što se tiče formule podloge, Farolfi kaže da je ključno odabrati onu koja nije previše masna ili previše suva.Koristite korektor za prekrivanje fleka

Kad govorimo o prikrivanju, ako želite da prikrijete staračke pege, pege od sunca ili melazmu, korektor je najbolji izbor.

"Kada prekrivate fleke, uzmite krem korektor koji pruža potpuno prekrivanje i iste je nijanse kao vaša podloga", kaže poznata šminkerka Karola Gonzalez.

Najbolji način za prikrivanje mrlja je da prvo nanesete podlogu, a zatim pređete preko svih mrlja korektorom. "Utapkavanje područja pruža veću pokrivenost u odnosu na premazivanje" kaže Gonzalez, "I pobrinite se da pomešate korektor s puderom."


Nanesite olovku na usne

Potpuno premazivanje usana olovkom može produžiti vek trajanja boje na usnama. Farolfi predlaže korišćenje kremaste olovke koja se neće osušiti na usnama.

Kako žene stare, usne gube na volumenu, tako da iscrtavanje usana tačno na rubu ili malo izvan linije može dati utisak punijih usana. Neutralna olovka ili ona koja odgovara boji vaših usana savršene su opcije za nijansu.


 


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/still


>