Lepota

Ljubav

Šta je važno uzeti u obzir za rast kose! Posebno se izdvaja jedan vitamin!

Pored redovne i pravilne nege, šta je još važno uzeti u obzir za rast kose, otkriva poznata trihološkinja Helen Rivi. Posebno se izdvaja jedan vitamin!

Šta je važno uzeti u obzir za rast kose! Posebno se izdvaja jedan vitamin! Peakpx


Pored raznih kozmetičkih proizvoda, zdravih navika i tretmana, jedna od najvažnijih stvari u vezi nege kose i kože je ono što unosimo u svoje telo, odnosno način na koji se hranimo. 

Poznata trihološkinja Helen Rivi (trihologija je nauka o kosi i skalpu) podelila je savete o tome šta je važno uzeti u obzir za rast kose i posebno izdvojila jedan vitamin.

Vitamin C je važan za mnoge stvari u telu, od kojih je jedna, naravno, naša kosa, rekla je ona. Vitamin C pomaže telu da apsorbuje gvožđe, a ono je jedan od najvažnijih hranljivih sastojaka na koje se treba fokusirati kada je u pitanju rast kose. 


Mnogima nedostaje gvožđe, pa je važno obratiti pažnju da dovoljno konzumiramo namirnice koje ga imaju u svom sastavu, ako nam je stalo da imamo zdravu kosu, dodala je ona.

Pored toga, vitamin C pomaže u proizvodnji kolagena u našoj koži. Naše telo proizvodi prokolagen sa kombinacijom dve aminokiseline – glicina i prolina. 

Ovaj proces zahteva prisustvo vitamina C, što pozitivno utiče na zdravlje kose, smanjuje gubitak kose i poboljšava njen rast. Nedostatak ovog vitamina, s druge strane, može uzrokovati suvu kosu i ispucale vrhove.
Dakle, Vitamin C pruža sveobuhvatnu podršku i koži i kosi – ali morate se pobrinuti da ga unosite dovoljno kroz ishranu, jer ga telo ne proizvodi samo. Naš savet je da uključite neke od sledećih namirnica u svoje obroke:

citrusi;

paprika;

jagode;

paradajz;

brokoli;

prokelj;

kupus;

karfiol;

crna ribizla;

krompir.
Ako vam rezultati analize krvi pokažu nedostatak vitamina C, nakon konsultacije sa lekarom možete uzimati i odgovarajuće dodatke ishrani bogate vitaminom C. 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Objektiv

Povezane vesti:


>