Region

Svet

Evrovizija: Fanovi traži da se diskvalifikuje Hrvatska!

Haos na Tviteru zbog grupe "Let 3" i pesme "Mama ŠČ"! Jedna grupa fanova Evrovizije - prestižnog muzičkog takmičenja, traži da se diskvalifikuje Hrvatska, dok ima i onih kojima se ovaj performans dopao.

Evrovizija: Fanovi traži da se diskvalifikuje Hrvatska! Screenshoot/Instagram
Hrvatska je sinoć odabrala svog predstavnika za "Evroviziju" koja će se ove godine održati u Liverpulu, a nakon pobede grupe "Let 3" sa pesmom "Mama ŠČ" nastao je potpuni haos na Tviteru.


"Odmah diskvalifikujte Hrvatsku ili barem pesmu", "Želim Hrvatskoj nula bodova na Eurosongu", "Hrvati, šta ste to napravili? Ako se ovo kvalifikuje u finale, biću jako uzrnemiren", "Šta nije u redu s vama?", "Nova godina, novi neprolazak Hrvatske u finale", "Je li Hrvatska namerno pokušava da sabotira svoje šanse na Eurosongu?", "Druge države se barem trude", neke su od kritika...


"Ovo je najbolja pesma koju Hrvatska šalje na Eurosong u zadnjih nekoliko godina", "Hrvatska će pobediti na Eurosongu", "Najjača pesma Hrvatske u poslednjih nekoliko godina"...

Grupa "Let 3" je inače bizarna polupank grupa, koja je poznata po ekscesnim performansima. Tako su sada na "Doru", došli na traktoru, dok su na sceni nosili haljine i kapu koja je deo vojničke uniforme. U svojim izjavama oni su govorili kako je njihova pesma antiratna.

U moru onoga čime su šokirali javnost je i njihov album iz 2005. godine koji je nosio naziv "Bombardiranje Srbije i Čačka". On sadržajno nije bio uverljiv, ali je naziv namerno stavljen kako bi se skrenula pažnja publike i javnosti.

Hrvatski bend je znao da nastupa u srpskoj narodnoj nošnji, kao i da masturbiraju na sceni i mere polne organe.

Takođe, "Let 3" je 2000. godine izveo performans tokom koga su simulirali kolektivno samoubistvo streljačkim vodom.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Kurir


>