Zdravlje

Ljubav

Bol u donjem delu leđa će nestati uz ove tri vežbe!

Bol u donjem delu leđa će nestati uz ove tri vežbe! Momentalno ćete zaboraviti tegobe koje ste do tada imali!

Bol u donjem delu leđa će nestati uz ove tri vežbe! Svet Plus
Kada je u pitanju bol u donjem delu leđa ništa ne pomaže tako dobro kao stare vežbe istezanja!

Ovo su tri vežbe koje fizioterapeuti predlažu kod bolova u leđima:Prva vežba:


Lezite na leđa i polako privucite kolena do grudi. Leđa treba da ostanu ravno naslonjena na pod. Zatim lagano ispružite ruke sa strane, ravno, kao da ste jedno veliko slovo T.


Kolena koja su vam do tada bila savijena do grudi lagano spustite pravo na levu stranu i držite tako 10 sekundi, a potom kolena prebacite na desnu stranu i držite ih tako 10 sekundi. Ponovite ovu vežbu 10 puta.

Druga vežba:

Lezite na leđa. Noge ispravite ravno ispred sebe a onda lagano podižite jednu nogu ravno i visoko koliko god možete. Ako ne možete samostalno da podižete nogu ravno, vežite kaišem ili trakom nogu oko zgloba i pomoću ruku vucite nogu ravno visoko, a sve dok ležite na leđima. Ponovite vežbu oko 10 puta za svaku nogu.Treća vežba:


Lezite na stomak ravno. Zatim podignite glavu visoko, oslonite se rukama do laktova na pod tako da izgledate kao sfinga. Ostanite u ovom položaju oko 10 sekundi.

Da biste izbegli bolove u leđima i sebi obezbedili lepši san, svako veče uradite vežbe jednostavnog razgibavanja, a pogledajte ih OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/still

Povezane vesti:


>