Ostalo

Sme�no

Dubinske fleke sa dušeka možete lako ukloniti! Super trik!

Dubinske fleke sa dušeka možete lako ukloniti! Super trik će vam pomoći u tome! Sodu bikarbona i deterdžent za sudove svi imamo kod kuće, a idealni su za ukljanjanje fleka sa dušeka.

Dubinske fleke sa dušeka možete lako ukloniti! Super trik! Svet Plus

Tela luče mnogo različitih tečnosti. Jedna od njih je sebum, ulje koje naše telo proizvodi kako bi zaštitilo i hidratizovalo našu kožu. Sebum se također nalazi u kosi.

Žute mrlje na dušeku mogu biti i posledica jedenja u krevetu, inkontinencije, a mogu se pojaviti i zbog nezgoda dece ili kućnih ljubimaca na vašem krevetu.

Ako živite u vlažnom području, verovatno se puno znojite u krevetu. Znoj je nezgodan jer je u početku nevidljiv, ali ako mu dopustite da se nakupi, ostaviće neugodan i smrdljiv trag.


Daleko najgori uzrok žutih mrlja na dušeku je plesan. 


Znoj, urin i ulje uzrokovaće umnožavanje plesni. Ona se munjevito širi na vlažnim i toplim delovima domaćinstva i iako nisu sve opasne, postoje vrste koje ispuštaju otrovnu stvar zvanu mikotoksin.


Mikotoksini napadaju vaše disajne puteve. 


Ako primetite da imate problema sa disanjem, posebno noću, pregledajte svoj krevet i potražite plesan jer bi to mogao biti uzrok. Plesan takođe može uzrokovati iritaciju kože i gljivične infekcije.

Na kraju, dotrajalost dušeka takođe uzrokuje gubitak izvorne čiste boje dušeka. To je prirodno i bezopasno, ali može otežati mogućnost uočavanja opasnijih žutih mrlja.
Prirodno rešenje
Ovo je ekološki prihvatljivije rešenje. 


Pomešajte vodu, so i sodu bikarbonu u činiji da napravite smesu. Alternativno, pospite sodu bikarbonu pravo na krevet. Nemojte staviti samo na zamrljano područje, iako na njemu treba koristiti više mešavine nego na drugim mestima. Čistite celi dušek i pobrinite se da se plesan ne proširi previše.

Nakon što ste smesu naneli, ostavite da odstoji 30 minuta.Nakon toga obrišite mrlju mokrim peškirom.

Ne morate brisati sodu bikarbonu na drugim mestima, možete je samo usisati nakon što završite s čišćenjem mrlje.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/informer


>