Ostalo

Sme�no

Nauka je potvrdila da ćelavost može nastati zbog jednog pića!

S gubitkom kose se susreće sve veći broj muškaraca, a nauka je potvrdila da ćelavost može nastati zbog jednog pića. Istraživanje su sproveli naučnici s Tsinghua Univerziteta u Pekingu.

Nauka je potvrdila da ćelavost može nastati zbog jednog pića! Svet Plus
Sa gubitkom kose se susreće sve veći broj muškaraca, a novo istraživanje dokazalo je da je preterana konzumacija zaslađenih pića povezana sa ćelavosti kod muškaraca.

Istraživanje su sproveli naučnici s Tsinghua Univerziteta u Pekingu i dokazali da je ćelavost gotovo 30 puta češća kod muškaraca koji svakodnevno piju jedno gazirano piće, sok ili previše zaslađenu kafu ili čaj.

Oni koji konzumiraju više od jednog zaslađenog napitka dnevno imaju čak 42 odsto veću verovatnoću da će izubiti kosu u odnosu na one koji ne piju slatka pića.

Naravno, slatka pića nisu jedini faktori za gubitak kose.


Mentalno zdravlje i genetika takođe imaju značajnu ulogu, ali bi trebalo pripaziti na ishranu. Smanjite jedenje pržene hrane, a u svoje obroke uključite više povrća.

Podsećamo, Međunarodno društvo za istraživanje matičnih ćelija u Los Anđelesu je 2019. godine navelo da će se u budućnosti prirodna dlaka moći da se dobije iz matičnih ćelija.

„Ovo je pravi napredak u razvoju terapija protiv gubitka kose na bazi ćelija i u oblasti regenerativne medicine“, rekao je tada lekar Aleksi Terskikh.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/krstarica


>