Style

Ljubav

Godišnji horoskop 2023. godina: Vaga, Škorpija, Strelac, Jarac, Vodolija, Riba!

Godišnji horoskop za 2023. godinu drugi deo, ako ste Vaga, Škorpija, Strelac, Jarac, Vodolija ili  Riba. Stare granice i strukture prestaju da postoje, vreme je da crtamo i pravimo nove!

Godišnji horoskop 2023. godina: Vaga, Škorpija, Strelac, Jarac, Vodolija, Riba! Foto: Peakpx
Pogledajte šta vam predviđa Venera sa pailotnomVAGA

Ljubav

Godinu započinjete sa Jupiterom u polju partnerstava, svojom vladarkom Venerom između retrogradnog Merkura I Plutona u polju koje se vezuje za porodicu, ali I za prošlost I sa Marsom, partnerskom planetom koji je retrogradan u vašem sudbinskom polju. Sve ukazuje na velika definisanja po pitanjima ljubavi I snažna dešavanja I promene biće prisutni u prvoj polovini godine. Ovo je period za veridbe, ulaske u brak ili početak zajedničkog života (jer ćete biti spremni I partner I vi da donesete bitne odluke o unapređenju odnosa), ali isto tako I period u kojem će oni odnosi koji su ispunili svoju svrhu prestati da postoje – za šta je posebno važan april kada imamo pomračenje Sunca u partnerskom polju.

Pomračenje Sunca u vašem znaku u oktobru može kod zauzetih aktivirati iskušenje ulaska u tajnu emotivnu priču – što za posledicu može imati nove prelomne momente, ali tek u 2024-oj godini. Što se tiče slobodnih, oni u ovoj godini imaju konačno raščišćavanje I definisanje prošlih odnosa koji su nekako ostali da tinjaju u njima. Za to je naročito pogodan sam početak godine, kao I period od polovine jula do polovine septembra. Za nove ljubavi mart I april su fantastični I tada vam se može pojaviti osoba sa kojom možete brzo krenuti ozbiljnijim putem. Takođe, jun I period do polovine jula su odlični I donose vam vrele I snažne ljubavi u život. Preskočite period drugi deo jula – prvi deo septembra – jer će vam doneti nešto što će izgledati kao bajka, ali se vrlo brzo pretvoriti u izneverena očekivanja. Oktobar I novembar solidni

Posao

Januar I februar su prilično poslovno “mlaki” I bez velikih dešavanja. Intenzivnija dešavanja očekujte od marta – period za poslovna partnerstva I saradnje, nove poslove, napredovanje.  Ulazak Saturna u polje koje se vezuje za poslovnu svakodnevicu, odgovornost I kolege od vas će tražiti pojačanu efikasnost, ulaganje više napora I posvećenosti poslu, bolju poslovnu rutinu – ali će vam sa druge strane doneti, pogotovo od maja – širenje I ekspanziju u poslovnoj sferi I bolju finansijsku situaciju. Suština sa Saturnom u ovom polju jeste – koliko sebe daš, toliko dobiješ zauzvrat….Nepovoljan period je od polovine jula do polovine septembra – može vam doneti probleme u realizaciji planova, slabu poslovnu organizaciju, ali I povećanje troškova I loša ulaganja. Jesen, pogotovo oktobar I novembar – povoljna.

Zdravlje

Vagama je vreme da preispitaju svoje navike I to kako se odnose prema sebi. Saturn je u polju bolesti I traži da se zdravstvenom tematikom odgovorno bavimo. Pojačni problemi hroničnim bolesnicima.

 

ŠKORPIJA

Ljubav

Sa Saturnom u polju uživanja, ljubavi I dece, Jupiterom (od polovine maja) I Uranom u polju partnerstava, Plutonom koji će na kratko svratiti u vaše polje doma, porodice (u periodu od marta do juna), kao I retrogradnom Venerom (vladarkom partnerstava) u periodu od polovine jula do polovine septembra – Škorpije imaju pred sobom godinu posle koje više ništa neće biti isto. Ovo jeste godina formiranja značajnih novih veza, jeste godina za obnovu nekih prošlih priča koje su ostavile veliki trag u vašem životu, jeste godina za zajednički život, veridbe,ulazak u brak, jeste godina za prinove I formiranje porodice  – ali je I godina u kojoj će odnosi koji su potrošeni i veštački se održavaju  – prestati da postoje. Slobodni već od februara kreću da se bude, mada prava ljubavna dešavanja očekujte od marta pa do juna 2023-e.

Od drugog dela jula do drugog dela septembra – letnje avanture (koje zaista mogu trajati samo dok traje leto), obnove priča iz prošlosti (neizvesno je na koliko dugo – ali dobićete još jedan “pokušaj” pa vidite šta ćete I kako ćete dalje). Jesenji period je takođe pogodan za nove ljubavi. Što se tiče onih koji su u vezama ili braku – mart I april će doneti preispitivanje odnosa, a moguće je da se neke relacije u tom periodu I završe. Od maja – oni koji žele da podignu odnos na viši nivo I rade na prinovama – sada to mogu. Avgust I prva polovina septembra nisu povoljni i nerazumevanje u partnerskim odnosima će postojati, kao I mogućnosti da se neke relacije prekinu. Jesen – stabilna I mirna.

Posao

Jupiter je od početka godine u vašem poslovnom sektoru, ali veći deo januara nije povoljan I možete se suočavati sa stagnacijom ili komplikovanim poslovnim okolnostima. Od februara se pokrećete I april, kao I deo maja rezervisani su za ozbiljan rad, za planove I smišljanja novih taktika, osamostaljivanje u poslu ili pak traženje pogodnih partnerstava I saradnji. Sve će ovo početi da donosi rezultate od drugog dela maja I sve do kraja jula ste u usponu, zaletu, napredovanju. Avgust I deo septembra mogu doneti neki vid zasićenja, lošijih poslovnih odnosa, potrebe da napravite promenu ili neki vid nezadovoljstva – odnosom sa šefovima, finansijama, time što niste u dovoljnoj meri cenjeni ili ispoštovani. Od jeseni, a naročito tokom oktobra I novembra Škorpije idu punom parom napred po pitanju posla I finansija.

Zdravlje

Hronična problematika će biti aktuelna kod starijih Škorpija većim delom godine, a naročito u zimskom I letnjem periodu. Mlađi mogu imati probleme sa sinusima, zubima ili reproduktivnim sistemom.

 

STRELAC

Ljubav

Godina preuzimanja odgovornosti. Odgovornost prema primarnoj porodici I njenim članovima (u zdravstvenom ili finansijskom smislu), odgovornost prema porodici koju ste stvorili ili tek imate nameru da stvorite tokom ove godine, odgovornost u smislu kupovine ili prodaje nekretnine, rešavanja imovinskih pitanja….godina u kojoj odrastate I postajete zreliji. Do polovine maja dok je Jupiter u vašem polju radosti, uživanja, ljubavi, dece – sve će uglavnom ići jednostavnije I uz mnogo vašeg nadaleko čuvenog optimizma I lepršavosti.

Ovo je odličan period za veridbe, venčanja, početak zajedničkog života, za prinove – dobro vreme da u ljubavi I sa partnerom uživate (ne računajući januar koji I neće biti baš Bog zna šta), rešavate probleme ako ih je bilo, stabilizujete odnos ili ga podignete na viši nivo. I za slobodne je ovo fino vreme – neki će se vraćati bivšim partnerima I obnavljati emotivne priče, drugi će pronalaziti nove emotivne interese I ući u veze koje mogu krenuti baš lepo, sa puno strasti I dobre energije. Od polovine maja pa do kraja godine – odgovornost će zameniti uživanje. Vaš vladar ulazi u polje obaveza I odgovornosti I zajedno sa Saturnom iz vašeg polja porodice I temelja – deluje na vas u smislu da se od vas traži pojačana zrelost, posvećenost u braku I emotivnim relacijama. Od polovine jula do polovine septembra moguća je pojačana problematika I rasprave, pa u nekim slučajevima – I prekidi odnosa. Jesen je mirna. Drugi deo septembra I novembar slobodnima daju solidne ljubavne prilike.

Posao

Dok će januar proteći prilično mrljavo, od februara I tokom marta vi imate poslovno uzdizanje I u ovom periodu rešavaćete sve vezano za poslovna partnerstva I saradnje, ali na jedan lakši I jednostavniji način. Od aprila ulazite u fazu ozbiljnijih poslovnih dešavanja koja će rezultovati vašom potpunom posvećenošću poslu I obavezama od polovine maja meseca. Bilo da ste privatnik ili radite za drugog – očekuje vas mnogo napornog rada I truda, velike okrenutosti ka obavezama…dok finansijskim delom baš I nećete biti zadovoljni. Čak I da zarađujete više nego dobro – troškovi, najpre oni vezani za stambeni prostor, ili za članove porodice – biće prilično veliki. U avgustu I prvom delu septembra – nezadovoljstvo poslom ili poslovna problematika, kao I lošije finansije. Jesen je bez velikih dešavanja I promena.

Zdravlje

Stomačni deo će vam biti osetljiv, kao I kičma I zglobovi – naročito ako ste stariji pripadnik ovog znaka. Kod mlađih – sklonost ka povredama I osetljivost respiratornog sistema.

 

Šest zanimljivosti o Novoj godini! Evo kako da vam se ostvare sve želje!JARAC

Ljubav

Kod slobodnih emotivna situacija počinje polako da se zakuvava od februara, da biste od marta pa sve do početka jula meseca ušli u izuzetno važan period za nove ljubavne početke. O, i to kakve! Da, biće blic zaljubljivanja, ali biće i onih priča koje se razvijaju polako i vrlo stabilno i itekako „mirišu“ na vrlo, vrlo ozbiljan odnos. U suštini, za stabilne emotivne početke i priče koje će trajati najvažniji i najjači su april i maj. Sledeći, vrlo jak i važan momenat za nove ljubavi donose oktobar i novembar. Što se leta tiče (pored januara) – ovaj period donosi vraćanje, ljubavnu prošlost, avanture – znam da ne možemo birati vreme kada ćemo se zaljubiti, ali za vas bi bilo bolje da u ovom periodu ne ulazite u nove ljubavi, a i sa starima budite oprezni – jer je vrlo moguće da će to biti kratkotrajna obnova (vi jeste sazreli i promenili mnoge svoje stavove i ponašanja ali je veliko pitanje da li je „povratnik“ spreman da se menja….a nešto ne bih rekla).

U svakom slučaju – ovo vam je bitna godina za ljubavi i to one koje mogu trajati. Što se tiče zauzetih – u ovoj godini imamo raznorazna emotivna definisanja. Naime, prolećni period će mnoge odnose uozbiljiti i „pogurati“ ih ka temama porodice, prinova, braka, zajedničkog života, preseljenja….ili pak većeg uživanja i mira u partnerstvu. Neki parovi će se suočiti sa temom „šta dalje? Ostajemo li zajedno ili se razilazimo?“ Definisanja, bilo u jednom ili u drugom pravcu su tokom proleća i jeseni. Kod nekih Jarčeva pojaviće se iskušenja u vidu treće osobe i to u kasnom prolećnom ili u letnjem periodu.

Posao

Dok je januar prilično mrljav i neaktivan po vas, već od februara vi krećete u poslovne bitke i to najpre one vezane za finansije. Privatnici će do polovine maja napraviti velike promene u svojoj firmi, što će im na dalje doneti veću finansijsku i poslovnu sigurnost, a u ovom periodu je moguće da neki od vas odluče da se bave privatnim poslom. Ulazak Saturna u znak Riba u martu doneće vam poslovnu stabilnost, važne ugovore, dugogodišnje ozbiljne saradnje, zaposlenje ukoliko ste nezaposleni, a ukoliko radite na produžavanje ugovora – stalan posao. Neki od vas će češće na poslovna putovanja, a drugi će se odlučiti na kurseve ili dodatnu edukaciju da bi poboljšali svoje poslovne pozicije. Finansijski ćete bolje proći nego u prošloj godini, samo obratite pažnju na letnji period koji može doneti veće troškove i gubitke novca.

Zdravlje

Respiratorni sistem će biti osetljiv u ovoj godini. Ukoliko ste pušač, razmislite o odustajanju, a svakako će češće biti prisutne alergije I sklonost ka virusnim infekcijama. Stariji – problemi sa kičmom I zglobovima.

 

VODOLIJA

Ljubav

Januar nije naklonjen Vodolijama koje su u emotivnim vezama ili braku I u ovom periodu ne treba potencirati na raspravama, a pogotovo ne na impulsivnim odlukama I presecima – već tokom februara mnogo nejasnoća I problema se može rešiti, pa nemojte trčati pred rudu. Generalno, vaše emotivne relacije će biti pod pritiskom početkom godine I tokom leta, od polovine jula do polovine septembra. Vodolije tokom ove godine uče o vrednostima, ali I o tome šta je zaista njihovo, a šta nije. I partnerski odnosi spadaju u vrednosti, I samo oni koji su zaista vredni – nastaviće da traju I dalje. Od polovine maja pa do polovine jula imaćemo seriju ulazaka u brak ili u zajednički život ili pak formiranje porodica, jer ste na prvom mestu vi – konačno spremni da prihvatite odgovornost tog tipa. Slobodne Vodolije – iako već tokom januara imate emotivne prilike, najbolji momenti za nove ljubavi jesu mart, april, maj I jun mesec. Tada pokrenute priče doneće vam veliko uzbuđenje, strast I intenzitet. U suštini, prva polovina godine je neuporedivo bolja za ljubav od druge. Leto, pogotovo period od polovine jula do polovine septembra može vam uključiti sve ljubavne lampice – ali je pitanje da li će sve ostati samo na nivou letnje avanture…ili ćete se brzo razočarati u osobu za koju ste u prvom momentu mislili da je vaša srodna duša. Ovo je period I za obnove odnosa iz prošlosti – ali samo mali deo ovih “reanimiranih” veza uspeće da iole duže “preživi”. Period od polovine novembra do kraja godine takođe donosi ljubavne varnice.

Posao

Učenje o vrednostima, podrazumeva I odnos prema finansijama, zaradama, trošenju  – što će od početka marta I ulaska Saturna u polje zarada I ličnih vrednosti – postati vaš imperativ. Odgovornost, ozbiljan pristup načinu raspoređivanja novca, ulaganja, dodatni posao – sve u cilju da budete stabilni I napredujete u sferi finansija. A te finansije će već od februara krenuti uzlaznom linijom. U periodu od marta do maja ste izuzetno aktivni, prodorni, imaćemo mnoštvo poslovnih preokreta, promena, novih poslovnih aktivnosti, dogovora, saradnji. Od maja će mnoge Vodolije razmišljati o pokretanju privatnog posla, a kod privatnika koji već posluju sledi razvoj I ekspanzija. Leto je prilično suvoparno I tada treba biti oprezan po pitanjima finansija. Jesen pa sve do kraja godine – izuzetno povoljno za posao I novac.

Zdravlje

Veće oscilacije po pitanjima zdravlja. Imaćete izuzetno povoljne I stabilne periode kao što su proleće I jesen, ali leto I zima su nepovoljni I mogu aktivirati sve hronične (ili zapuštene) zdravstvene probleme.

 

RIBE

Ljubav

Za vreme boravka Saturna kod vas – do maja 2025-e, a onda od septembra 2025-e do maja 2026-e godine – Ribe će sazreti, postati trezvenije, odlučnije, odgovornije, ali će I naučiti kada je potrebno staviti sebe, svoje ciljeve I potrebe na prvo mesto. U tom smislu – u ovoj godini neke Ribe koje su u emotivnim ili bračnim relacijama – izabraće da dalje nastave same. Prelomni momenti u vezama I brakovima su tokom januara, februara I marta, tokom leta (naročito u avgustu I septembru) kao I tokom decembra. U tim periodima je moguće da bude problema u svim tipovima veza, a od vas će zavisiti odabir – ostati ili otići.

U svakom slučaju – ovo je godina kada sva problematika koja se možda gurala pod tepih sada izlazi na rešavanje – a vi gledajte koji ćete model rešavanja izabrati. Što se tiče slobodnih – februar, mart, april I maj su fenomenalni za nove emotivne priče I one od samog početka mogu biti veoma ozbiljne I voditi vas čak ka brzim odlukama o ulasku u brak ili početku zajedničkog života (jer, sa Saturnom u svom znaku – spremni ste da preuzmete odgovornost!). Leto nije povoljno za ljubav, osim ako želite samo prolaznu avanturu koja će ostaviti tragove na vašem srcu. Oktobar I novembar takođe mogu biti vrlo interesantni za nove emotivne početke. Ono što je interesantno – u ovoj godini tajne izlaze na svetlost dana – što baš I neće biti dobro ukoliko ste zauzeti pripadnik ovog znaka. Ukoliko ste pak u tajnom ili nedefinisanom odnosu – u ovoj godini će doći do ili-ili situacija. Ili postajemo “javni” par ili se razilazimo.

Posao

Kao I u ljubavi – I u poslu je vreme za mnogo ozbiljnije teme, dešavanja I promene. Do maja meseca sve vezano za finansije će biti u fokusu – u tom periodu možete lepo zaraditi (osim u januaru koji će biti prilično “škrt”) od postojećih poslova, ali I polako pripremati teren za period od maja koji je za vas neuporedivo aktivniji. Od maja Ribe kreću u velike poslovne akcije I dešavanja – biće tu ozbiljnih I vrlo isplativih dogovora I saradnji, poslovnih putovanja, dodatnih poslova, važnih ugovora, pokretanja bitnih projekata – ali I kurseva I dopune obrazovanja – učićete ono za šta znate da će vam biti isplativo I doneti vam poslovnu I finansijsku stabilnost. Ribe ove godine itekako mogu napredovati, promeniti posao na bolje I prosperirati. Pored januara, letnji period je takođe lošiji po pitanjima posla I novca. Jesen – dobra.

Zdravlje

Saturn u vašem znaku “traži” da obratite pažnju na stanje svog mentalnog I fizičkog zdravlja, da se uvedete u red po pitanju navika, da kontrolišete sebe, opuštate se dovoljno, ali I budete fizički aktivni.
 

Godišnji horoskop 2023. godina: Ovan, Bik, Blizanac, Rak, Lav, Devica! 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Venerasapapilotnom

Povezane vesti:


>