Style

Ljubav

Godišnji horoskop 2023. godina: Ovan, Bik, Blizanac, Rak, Lav, Devica!

Godišnji horoskop za 2023. godinu prvi deo, ako ste Ovan, Bik, Blizanac, Rak, Lav ili Devica. Sve ono što je bilo prikriveno, sakriveno, tajno – počeće da izlazi na površinu. Što veća tajna otkrivena – veći skandal oko nje.

Godišnji horoskop 2023. godina: Ovan, Bik, Blizanac, Rak, Lav, Devica! Foto: Peakpx

Pogledajte šta vam predviđa Venera sa pailotnom


OVAN

Ljubav

Pred Ovnovima je godina od velikog značaja po pitanju emotivnog života. U emotivnim vezama će doći do prelomnog trenutka, jer 2023-a od vas zahteva uozbiljavanje i odrastanje i trenutak da prihvatite odgovornost i obavezu koju donosi brak i formiranje porodice. Neće sve veze imati svoj „srećni kraj“ jer će se kod pojedinih Ovnova pojaviti iskušenja u vidu tajnih veza koje bi ih mogle u potpunosti okupirati i učiniti da iskorače iz postojećih odnosa i formiraju nove. Ovnovi koji su u braku ili žive sa partnerom bi posebno trebali da se čuvaju iskušenja koje donose tajni i paralelni odnosi. 

Za ljubavne tajne je posebno intrigantan februar mesec, kao i leto – periodi u 2023-oj godini koji mnoge Ovnove, bilo da su oni zauzeti ili slobodni mogu « prevariti » pa čak i ako im nikada ni na kraj pameti nije bilo da će posegnuti za ovakvim tipom odnosa. Za slobodne je prolećni period odličan i može vas i seksualno ali i emotivno u potpunosti probuditi. Leto….ah to čudno leto sa planetom ljubavi koja ide retrogradnim hodom kroz vaše polje zabave, provoda, užitaka, zaljubljivanja….


Buđenje novih ali I “reanimiranje” prošlih emotivnih priča – pa šta kome zapadne, sve u zavisnosti od postavki u vašim natalnim kartama. S druge strane, leto zauzetima može doneti glavobolje I neke od ovnovskih emotivnih relacija mogu bitina testu – u nekima će doći do odvajanja, a u drugima – nakon problema, dizanje odnosa na viši nivo. U oktobru I novembru očekuju nas neke dugo čekane veridbe I venčanja a kod onih koji su zauzeti – mirno do kraja godine.

Posao

Ono što vas očekuje su velike promene. Kod nekih od vas već postoji zasićenje postojećim poslovnim odnosima i pogotovo od marta meseca, potreba da iskoračite iz situacija koje vas opterećuju i koče postajaće sve jača. Prolećni period je pokretač dešavanja, vreme snažnih preokreta kod vas. Neko će uploviti u privatne vode, neko promeniti firmu, a nekima od vas sleduju i preseljenja i pomeranja, moguće i ka inostranstvu. Jupiter u polju finansija od maja meseca govori o tome da će potezi koje budete povukli biti isplativi I plodonosni po vas. Godina u kojoj hoćete zaraditi više nego inače, ali u kojoj vas očekuju I ulaganja u poslovni I privatni segment a I troškova će biti više nego inače. Jesenji period je takođe značajan jer vam donosi prostor za ekspanziju, širenje poslovanja, nove saradnje I više novca.

Zdravlje

Sa Saturnom iza leđa možete očekivati periode i mentalne ali i fizičke osetljivosti, češće padove imuniteta, naročito tokom februara i na jesen 2023-e. Vreme je da menjate navike.

 

BIK

Ljubav

Iza vas je emotivno naporna godina – Saturn u kvadratu na vaš znak, Uran u vašem polju ličnosti a osa pomračenja u vašem i partnerskom znaku – iz korena je prodrmala neke odnose. Neke veze i brakovi su prestali da postoje, a drugi su pak našli snagu da zajednički izguraju težak period i reše probleme. Odjeci ovih dešavanja postojaće i tokom 2023-e godine i to najpre u aprilu I maju, kao I u avgustu, septembru I oktobru. Mogli bismo da kažemo da su ovo poslednji “ispiti” zrelosti koje Bikovi zajedno sa partnerima trebaju da prođu. Očigledno je da će mnogi biti uspešni, pošto je pred vama godina u kojoj će neki parovi promeniti status – sredinom proleća ili u jesenjem periodu.

Oni koji su već u braku mogu se tada odlučiti za kupovinu nekretnine, prinovu ili preseljenje a onima koji su u vezama – slede ozvaničenja I početak zajedničkog života, stvaranje porodice. Što se tiče slobodnih, već od februara ljubavna vrteška može da se zavrti.  Ipak, april I maj mesec su skoro pa savršeni za vrlo ozbiljne početke vrlo jakih odnosa koji mogu galopirajućom brzinom da vas dovedu do onog čuvenog “da” mnogo ranije nego što ste se nadali. U julu, avgustu I jednim delom septembra – na tapetu nam je prošlost I to da li treba pružiti još jednu šansu, pokušati iznova? Takođe, ovo je period za one ljubavi koje zovemo karmičkim – I koje u suštini nose jedan vid emotivnih lekcija za nas. Drugi deo septembra I oktobar takođe su dobri za početke emotivnih priča koje će imati miran I stabilan tok I doneti vam mnogo uživanja I strasti.

Posao

Sve do ulaska Jupitera u vaš znak polovinom maja meseca imaćete šarenu finansijsku situaciju u kojoj će troškovi ipak prednjačiti. Jednim, manjim delom od početka marta će situacija krenuti da se popravlja i stabilizuje, ali prave benefite očekujemo tek od tog maja pa sve do početka jeseni 2023-e godine. Odličan period za zaradu, ali istovremeno odličan i za one koji hoće da naprave promenu u poslovnom sektoru. Saturn u polju koje se vezuje za planove, organizaciju, podršku, kontakte, prijatelje, penziju – itekako će vam biti od pomoći u dužem vremenskom periodu – tokom 2023-e konkretno možete započeti nov posao, poslovno partnerstvo ili saradnju, promeniti firmu i poslovno usmerenje, pa čak razmišljati i o početku privatnog posla (samo nemojte tokom leta da se bavite ovom tematikom).

Zdravlje

Oni koji imaju hronične zdravstvene probleme trebali bi da više obrate pažnju na sebe tokom ove godine, naročito ako se tegobe vezuju za pritisak, krvne sudove, kičmu i zglobove.

 

BLIZANCI

Ljubav

Znak Riba u koje ulazi Saturn početkom marta nije samo vaše polje poslovnih dostignuća i ambicija, ono govori i o vašem statusu po pitanju emocija, kao i o jednom od roditelja i o porodici vašeg partnera. Tako da će neki od vas imati potrebu da više pažnje usmere na svoj ili na partnerov porodični sektor što će zahtevati od vas priličnu ozbiljnost i odgovornost. Isto tako – u nekim vezama je sve spremno za dizanje odnosa na viši nivo i prihvatanje odgovornosti tog tipa – najbolji period za veridbe ili ulazak u brak, zajednički život jeste tokom jeseni. Zauzeti Blizanci će imati par perioda koji su otežavajući i nepovoljni za njihove emotivne relacije – to je sam početak godine, kraj aprila i prva polovina maja, jul i avgust (ova dva meseca mogu doneti vrlo jaka emotivna iskušenja pa čak i ulazak u tajnu priču).


Generalno gledano, ova 2023-a vas uči da u emotivnim ili bračnim odnosima u kojima ste pokažete ozbiljnost, odgovornost i istrajnost, da budete spremni na značajne korake i posvećenost partneru. Slobodni Blizanci tokom februara i marta mogu uploviti u vrlo strastvene i intenzivne ljubavne priče (februar bi mogao čak da donese i tajne ljubavi) a ni april i maj vam nisu uopšte loše postavljeni za pitanja emocija. Jul i avgust potenciraju na prošlosti i ljubavnim povratnicima, a ukoliko tada ulazite u nešto novo – sigurno je da će biti obojeno velikim emocijama….i isto tako velikim oscilacijama. Oktobar i novembar solidni. 2023-a vam daje dosta prilika da se leptirići u stomaku razlepršaju, provod, zabavu, nove ljude u vašem životu.

Posao

Do polovine januara sve će delovati zablokirano, zakočeno, usporeno. A onda krećete u akciju, pogotovo od marta meseca kada Saturn uđe u polje koje se vezuje za vaše ambicije, poslovne pozicije, životna dostignuća. Da se razumemo, pozicija Saturna ovde nije ni malo jednostavna po vas – koliko je ovo vanredno bitan poslovni period, on isto tako donosi otežanja, borbu za poslovna dostignuća, veliku količinu obaveza kao i naporan rad i odricanje da bi se do tih poslovnih « vrhova » i stiglo. Do polovine maja meseca imaćete i Jupiterovu podršku pa je ovaj period mart – maj u suštini mnogima od vas « odskočna daska » za dalja dešavanja u 2023-oj. Moguće su promene posla, novi poslovi, značajne saradnje i unapređenja. Velike promene idu i tokom jesenjeg perioda, naročito u oktobru mesecu.

Zdravlje

Tokom 2023-e godine pratiće vas nešto slabiji imunitet, naročito u zimskom i jesenjem periodu. Više posvetite pažnju fizičkoj aktivnosti, ali pronađite i dovoljno prostora za odmor i relaksaciju.

 

Horoskop za retrogradni Merkur od 29. decembra do 18. januara 2023. godine!RAK

Ljubav

Dokle god Mars bude u znaku Blizanaca koji vam se nalazi iza leđa i govori o vašoj podsvesti, brigama, tajnama, strahovima (do pred kraj marta 2023-e), a pogotovo dok bude išao retrogradnim hodom (većim delom januara) ne možemo da kažemo da će biti opuštenosti u vašem emotivnom životu, bilo da ste zauzeti ili slobodni. Zauzetima je ovo period u kojem možete preispitivati odnos u kojem ste, kao i ono što želite od veze i partnera, a mogući su i ulasci u tajne emotivne priče – što važi i za slobodne Rakove. Od pred kraj marta pa na dalje tokom 2023-e imamo potpuno drugačiju sliku. Emotivne veze i brakovi ulaze u znatno mirniju i stabilniju fazu a itekako je moguće da oni koji su u vezama u nekom trenutku donesu odluku o zajedničkom životu, braku – u drugom delu proleća ili tokom jeseni 2023-e godine.


Rakovima je ovo plodna godina i po pitanju potomstva, pa ukoliko želite da proširite porodicu ili da se po prvi put ostvarite kao roditelj – izvolite, bacite se na posao !  Što se tiče slobodnih – ako zanemarimo period do kraja marta (koji vam pre može doneti glavobolju nego stabilnu novu ljubav), april, maj i jun su fenomenalni za ljubavna dešavanja. Veze započete u ovom periodu mogu biti trajne i vrlo ozbiljne. Jul, avgust, pa čak i deo septembra koliko god da mogu doneti uzbuđenje – I nisu baš bajni za ljubavna dešavanja jer očekivanja mogu biti prevelika, a razočarenja vrlo brzo prisutna. Ovo vam je period za letnje avanture, pa ukoliko vam to prija i godi – onda izvolite. Oktobar I ceo novembar – odlični.

Posao

Koliko god da sam početak godine neće delovati obećavajuće ni za poslovne ni za finansijske teme, koliko god da period do početka proleća hoće nositi vašu nervozu, možda čak i zabrinutost za poslovno – materijalnu stranu života, ipak je 2023-a godina spremila mnogo bolja dešavanja i velike aktivnosti za vas….ali od aprila pa na dalje. Tada vam kreće veliko zahuktavanje koje tokom maja može rezultovati i promenama posla, ulascima u nova poslovna partnerstva ili pak velikim zaokretima i napredovanju u postojećim firmama. Prvi put posle dosta vremena dobijate istovremeno podršku od strane Saturna iz polja inostranstva, obrazovanja, životnog usmerenja, ali i od Jupitera koji je od maja meseca u vašem polju podrške, ostvarenja, planova, želja. Neočekivani, ali vrlo povoljni preokreti su pred vama.

Zdravlje

Iako je suštinski dobra godina pred vama, ipak ćete biti podložni stresu i postojaće osetljivost respiratornih organa. Tokom zime kroz prehlade i viruse, tokom proleća i leta na alergene.

 

LAV

Ljubav

Saturn izlazi iz vašeg polja partnerstava početkom marta 2023-e godine. Prošli ste kroz neke teške emotivne lekcije koje su uključivale I teškoće ali I preispitivanja odnosa u kojem ste – kod nekih parova je došlo do odvajanja, drugi su stavili na prvo mesto odgovornost prema odnosu I nastavili dalje. Da li to znači da su vaše emotivne veze I brakovi sigurni tokom 2023-e? Pa ne baš – Uran je I dalje u vašem polju statusa, a od maja meseca će mu se pridružiti I Jupiter, tako da ćemo još jednu turu “čišćenja” odnosa koji su ispunili svoju svrhu imati I na dalje. No, isto tako – baš ove pozicije planeta doneće I seriju veridbi ili ulaska u brak od sredine proleća, tokom leta I početkom jeseni.

Tokom retrogradnog kretanja Venere u vašem znaku u periodu jul – septembar neka zauzeti obrate pažnju na potencijalna ljubavna iskušenja koja se mogu pojaviti I napraviti im dar-mar. Što se tiče slobodnih – od marta pa do polovine jula imate prilično dobar period za ljubav. Biće tu I onih “pravih” priča kojima ste se nadali (naročito tokom marta I maja), a doduše – biće I po koji ljubavni promašaj, ali ništa što vi nećete moći lako da ostavite iza sebe I prevaziđete. Retrogradna Venera u vašem znaku od polovine jula pa sve do polovine septembra itekako može doneti I ljubavne povratnike, ali I nove emocije  – samo je veliko pitanje koliko dugo će se ove osobe zadržati u vašem životu….i koliku će vam emotivnu štetu napraviti. Oktobar je izrazito ljubavno povoljan za vas – veze započete u ovom mesecu obeležiće vaš život I doneti vam velike emocije I strast.

Posao

Saturn u znaku Riba od marta, a vašem polju ostavina, nasledstva, tuđeg novca, kredita, pozajmica I dugova – govori da ćete ovim pitanjima I segmentima morati da se bavite tokom 2023-e godine. Ostavine I nasledstva mogu biti aktuelizovana u drugom delu godine, naročito od jeseni a što se tiče kredita I pozajmica – oni vam se ne preporučuju tokom 2023-e. Ovo je godina u kojoj morate poštovati vrednosti I naučiti da baratate njima na pravi način. Posebno oprezni budite sa troškovima tokom letnjeg perioda. Što se posla tiče, prisustvo Jupitera od maja, zajedno sa Uranom u polju pozicije I karijere govori o tome da će se sve lavovske ambicije snažno probuditi od tog perioda I da vam slede priznanja, uspesi, bolje poslovne pozicije, napredovanja, velike pozitivne promene I saradnje sa inostranstvom.

Zdravlje

Zdravlje – i mentalno i fizičko – treba da vam bude od prioriteta tokom 2023-e godine. Menjajte navike, krećite se, relaksirajte. Oni sa hroničnim bolestima imaće češće tegobe – naročito ako boluju od kičme, želuca, krvnih sudova, pritiska.

 

DEVICA

Ljubav

Kada planeta odgovornosti ulazi u polje partnerstava – kao što je kod vas slučaj od marta 2023-e, jasno je da je pred vama vrlo ozbiljan emotivni period. Kod onih koji su u vezama a pogotovo kod onih koji su u braku ili žive zajedno – period do kraja marta može biti posebno zahtevan I u njemu će se otprilike odrediti “smer” kojim vaša emotivna priča ide na dalje. Za neke parove je došlo vreme ozbiljnih iskušenja I samo će stepen zrelosti kod oba partnera, kao I sposobnost da odgovorno I posvećeno, zajednički funkcionišu u odnosu – odrediti da li se ide ka distanciranju ili ka zbližavanju.

Za druge je pak došlo vreme za ozbiljne razgovore o budućnosti odnosa, u smislu dizanja veze na viši nivo. Zato je ovo godina u kojoj će se mnogi parovi, posebno od maja meseca odlučiti za zajednicu, brak, porodicu. Jul, avgust I deo septembra – mogućnosti za tajne emotivne priče – bilo kod partnera, bilo kod vas. Dakle, za zauzete ovo jeste godina protkana iskušenjima, ali istovremeno I godina u kojoj će se videti koliko ste kao par spremni da iskušenja prevaziđete I nastavite dalje. Slobodne Device – Saturn u polju partnerstava ukazuje da će mnoge započete veze tokom ove godine imati vrlo ozbiljan temelj I dobru osnovu za razvoj I trajnost. Već januar vas može ljubavno aktivirati, ali je ceo period do juna veoma protkan emotivnim šansama. Letnje vreme ne pogoduje stabilnim vezama, pre letnjim avanturama ili tajnim pričama. Oktobar i decembar su emotivno povoljni. Godina u kojoj ste spremni za ljubav i ona vam dolazi.

Posao

Saturn je godinama boravio u vašem sektoru poslovne svakodnevice i u priličnoj meri vas « izbrusio » po pitanjima odgovornosti, doneo vam veliku količinu obaveza ali i proširio vaše poslovanje. Sada, prelaskom u polje partnerstava i onih koji su « preko puta vas » donosi test saradničkih odnosa, traži od vas da budete fleksibilniji i prilagodljiviji, donosi test sporazumevanja sa saradnicima, donosi zahtevne i teške poslovne odnose ali vam istovremeno daje i priliku (pogotovo od maja kada bude udružen sa Jupiterom iz znaka Bika) da napravite značajne poslove, proširite svoj uticaj – možda čak i kroz saradnje sa inostranstvom i daje podršku vašim finansijama. Ne mogu da obećam da je godina pred vama jednostavna i lagana, ali tvrdim da ćete u njoj napraviti velike poslove i dobro zaraditi.

Zdravlje

Osetljivost, naročito kod Devica koje imaju bilo koji vid hroničnih tegoba. Generalno, više pažnje treba obratiti na kičmu, zglobove, zube, respiratorni sistem. Letnji period donosi više stresa I loš imunitet.
 

Godišnji horoskop 2023. godina: Vaga, Škorpija, Strelac, Jarac, Vodolija, Riba!


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Venerasapapilotnom

Povezane vesti:


>