Region

Svet

Region

Srpski kandidat za Oskara – film Mrak, premijerno na RTS-u! (VIDEO)

Srpski kandidat za Oskara film „Mrak“, premijerno na RTS-u, 4. januara u 20 i 50 časova. Svetsku premijeru film je imao na 33. filmskom festivalu u Trstu.

Srpski kandidat za Oskara – film Mrak, premijerno na RTS-u! (VIDEO) Foto: Promo
„Mrak“ je psihološki triler iz 2022. godine koji prikazuje istinite događaje iz vremena martovskog progona na Kosovu i Metohiji nakon Uskrsa 2004. godine. Gledaoci RTS-a imaće priliku da ga pogledaju u sredu. 04. januara na Prvom programu RTS-a.

Film obrađuje temu života u stalnom strahu, devojčice Milice koja, nakon što su joj otac i ujak nestali, ostaje sa majkom i dedom u praznoj kući. Porodicu čuvaju prijateljski nastrojeni pripadnici italijanskog KFOR-a čija prekomanda, ipak menja sve.

 

Serija Popadija epizoda 6: Da li će se stvari otrgnuti kontroli?! (VIDEO)Svetsku premijeru film je imao na 33. filmskom festivalu u Trstu, gde je ujedno osvojio i nagradu publike, a potom je dobio još dva priznanja na jubilarnom, 50. Festu.

Film će biti srpski kandidat u trci za 95. dodelu prestižne nagrade Oskar, koja će se održati 12. februara 2023. godine u Los Anđelesu.

Uloge: Slavko Štimac, Danica Ćurčić, Miona Ilov, Flavio Parenti, Ivan Zerbinati, Nikola Kent, Nikola Rakočević...


Ostale teme vezane za filmove i serije možete pogledati OVDE 


Pratite nas na Twitteru

I na Facebook-u 

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/rts

Povezane vesti:


>