Zdravlje

Ljubav

Doktori predlažu ženama u menopauzi da piju ovaj čaj! Jelena Đoković ga obožava!

Doktori predlažu ženama u menopauzi da piju ovaj čaj! Jelena Đoković ga obožava, a štiti od prehlade i pomaže u procesu mršavljenja.

Doktori predlažu ženama u menopauzi da piju ovaj čaj! Jelena Đoković ga obožava! Screenshoot/Instagram

Jelena Đoković pije čaj od kurkume koji ima mnoštvo benefita za organizam.


Ona je neko ko veoma vodi računa o ishrani i zdravom načinu života, dok neretko deli svoja iskustva i sa drugim ljudima. Poznato je da se trudi da sve što konzumira bude prirodno i zdravo.

Ovog puta, sa svojim pratiocima podelila je fotografiju na kojoj se vidi kako uživa u jednom od omiljenih zimskih napitaka, a reč je o čaju od kurkume. Inače, kurkuma ima brojne benefite, te ne čudi da je Jelenin izbor bio baš ovaj napitak.


Budući da je čaj od kurkume bogat vitaminima, mineralima kao i drugim korisnim jedinjenjima, odličan je za jačanje imuniteta i zaštitu od prehlade. Kao takvog, idealno ga je konzumirati u zimskom periodu kada je koncentracija prehlade veća.Doktori predlažu ženama u menopauzi da piju ovaj čaj.

Kurkuma se inače često koisti kao dodatak mnogim jelima koja svojim specifičnim ukusom diže na viši nivo. Koristi se u pripremi slatkih i slanih jela. Možete je dodati u rižoto, voćne salate, salatne dresinge, jela od povrća, sosove, kus kus, krompir, palačinke, kolače…

Obično je dovoljno samo 1/2 – 1 kašičica kurkume.

Što se tiče samog čaja od kurkume, ima i antiinflamatorna svojstva, može smiriti upale i pomoći u lečenju i prevenciji hroničnih inflamatornih bolesti. Takođe smiruje i upalu grla i ima antibakterijska, antimikrobna i antivirusna svojstva. Pogodan je i za kožu, posebno onu koja je sklon aknama, a osim toga dobar je za koncentraciju i kod ublažavanja glavobolje. Takođe se veruje da kurkuma pomaže u procesu mršavljenja.


Recept za čaj od kurkume

Sastojci:

1 šoljica tople (ne vruće) vode
četvrtina čajne kašičice kurkume
sok od pola limuna
prstohvat cimeta
1/8 čajne kašičice meda
kašičica kokosovog uljaPriprema: 


Nakon što zagrejete vodu, dodajte kurkumu, limunov sok i med, kašičicu kokosovog ulja i dobro promešajte. Kurkuma će se smesta spustiti na dno šoljice, tako da i dalje nastavite mešati vodu dok pijete i tako ćete iskoristiti sve prednosti kurkume. Pobrinite se da vodu popijete dok je još topla.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/still


>