Ostalo

Sme�no

Imate osećaj da vas boli kosa!?! Evo zašto se to dešava!

Bol temena se često ne prepoznaje kao bol, a vi imate osećaj da vas boli kosa!?! Evo zašto se to dešava i koji su razlozi ovakvog osećaja.

Imate osećaj da vas boli kosa!?! Evo zašto se to dešava! Svet Plus

Bol temena se često ne prepoznaje kao bol, jer ne dolazi u obliku glavobolje, ne boli kao rana ili povreda. Ako na temenu osećate osećaj nelagode, svraba, zatezanja i peckanja, osećate bol temena.

Uzroci bola mogu biti razni, a možda ste se već suočili s bolom temena nakon predugog nošenja kose u repu ili zbog vrućine fena za kosu. 


Ipak, postoje i mnogi drugi manje jasni uzroci bola…

Najčešći uzroci bola u kosi su povezani s negom i oblikovanjem kose. 


Nevešto rukovanje peglom za kosu i drugim vrućim alatima za oblikovanje može dovesti do opekotina. I proizvodi za negu kose mogu biti uzrok bola vašeg temena. Lak, gel, pomade, masti i suvi šamponi... Njihovo taloženje na koži glave može prouzrokovati iritacije temena.

Takođe, ako je prošlo nešto više vremena od zadnjeg pranja kose, mrtve ćelije kože i sebum isto tako mogu opterećivati teme.

Ako nosite previše stegnute frizure, olabavite ih ili počnite nositi spuštenu kosu – barem na neko vreme. 


Zamenite svoje elastične gumice za kosu onima koje manje stežu kosu, poput spiralnih gumica. 


Bol prouzrokovan zatezanjem možete ublažiti masažama temena dva do tri puta nedeljno. Masaža se izvodi nežnim pritiscima prstiju u kružnim pokretima. Ako ne želite koristiti prste, postoje i specijalizovani masažeri za teme.


Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/krstarica

Povezane vesti:


>