Zdravlje

Ljubav

Prirodni lek za kiselinu ili žgaravicu!

Znamo da je rizik od prejedanja i natečenog trbuha uvek iza ugla, a ovo je prirodni lek za kiselinu ili žgaravicu. 

Prirodni lek za kiselinu ili žgaravicu! Svet Plus





Postoje mnogi lekovi bez recepta koji vam mogu pomoći u borbi protiv ovog stanja, ali istina je da je aktivni sastojak koji se koristi u tim lekovima isti koji možete pripremiti sa samo tri sastojka koja se nalaze u svim kuhinjama.

Natrijum citrat je zapravo prirodno rešenje za probavne probleme. 


Možda ste već pogodili sastojke, a to su: voda, soda bikarbona i sok od limuna. 

Osobe koje pate od žgaravice obično se klone limuna koji sadrži limunsku kiselinu. Međutim, prirodna kiselost limuna snažno je prigušena alkalnošću sode bikarbone. U praksi se dobija neutralni rastvor koji ipak može računati na blagotvorna svojstva limuna.



Postoje li kontraindikacije kod mešanja soka od limuna i sode bikarbone?

Morate biti oprezni kada koristite ova dva sastojka zajedno: iako oni prirodno međusobno deluju stvarajući natrijum citrat, količine čine veliku razliku.


Visoka doza sode bikarbone može imati katastrofalne efekte kao što su glavobolja, mučnina i povraćanje, bol u stomaku, umor, prsnuće želuca. 

Poslednja opcija je i najozbiljnija od svih. Iz tog razloga stručnjaci preporučuju da se otopi pola kašičice sode bikarbone u 125 ml vode.






Iako prekomerne količine limunovog soka takođe mogu uzrokovati probleme, one su mnogo manje u poređenju s onima zbog prevelike doze sode bikarbone. 

Zato budite vrlo oprezni pri pripremi ovog rastvora.

Međutim, kada se pravilno kombinuju, soda bikarbona i limunov sok pružiće vam trenutni lek za žgaravicu ili kiselinu i probavne tegobe.



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Novi list

Povezane vesti:


>