Style

Ljubav

Mesečni horoskop za novembar: Vaga, Škorpija, Strelac, Jarac, Vodolija i Riba!

Pred vama je mesečni horoskop za novembar 2022. godine, drugi deo. Ako ste Vaga, Škorpija, Strelac, Jarac, Vodolija i Riba, pogledajte šta vas očekuje u narednom periodu.

Mesečni horoskop za novembar: Vaga, Škorpija, Strelac, Jarac, Vodolija i Riba! Svet Plus

Evo šta vam predviđa Venera sa papilotnom za narednih mesec dana:Prvo, pa muško – 8-og novembra imamo potpuno pomračenje Meseca u znaku Bika, u napetim aspektima sa Saturnom iz Vodolije, Venerom, Merkurom i naravno – Suncem iz Škorpije. Događaj koji najavljuje početak neprijatnih promena na polju finansija i finansijske stabilnosti, ali i koji se vezuje i za odnose svake vrste. Period blokiranosti i borbe da se iz te blokiranosti izađe, suočavanje sa realnošću koja nam nije prijatna, unutrašnje previranje. Otvaranje perioda obeleženog nejasnoćom, prodavanjem magle, lažima, obmanama.

16-og novembra Venera iz znaka Škorpije prelazi u znak Strelca. Da, ona će jednim delom doneti lakšu energiju, ali tokom svog tranzita kroz ovaj znak napraviće kvadratni aspekt sa Neptunom i Jupiterom iz znaka Riba i opozitni sa Marsom iz Blizanaca – sve ovo postaje aktuelno u poslednjim danima novembra – a ukazuje opet na probleme u finansijskom i emotivnom sektoru.

17-og novembra Merkur iz znaka Škorpije takođe prelazi u znak Strelca. Isto kao i za Veneru – neki vid olakšanja po pitanju komunikacije, dogovora – ali opet ne u velikoj meri, jer Merkur pravi iste napete aspekte kao i Venera.

Od 20-og novembra slabi kvadratni aspekt retrogradnog Marsa iz Blizanaca sa planetama u znaku Riba – tek od ulaska u treću dekadu meseca dobićemo više energije i početi da rasvetljavamo nejasnoće, tek od tada možemo pričati o tome da neka pitanja koja su nam bitna možemo konačno videti kako treba i znati kako da usmerimo svoju energiju da ih rešimo.

22-i novembar – Sunce prelazi u znak Strelca i počinje vladavina ovog znaka. Odmah dan kasnije – mlad Mesec u istom znaku. Ovaj mlad Mesec je, u odnosu na ostale planetarne pozicije – prilično povoljan i može nam pomoći da pronađemo novu snagu u sebi, da funkcionišemo sa više poleta i elana.

24-og novembra Jupiter u znaku Riba kreće direktnim hodom. Direktno kretanje ove planete u znaku kojim vlada doneće nam takođe bolju energiju, ali i priliku da uz malu pomoć sreće i blagoslova koje donosi ova planeta pokrenemo naše želje, planove i inspiraciju koji su bili u zastoju.

Sudeći po svemu, nemamo pred sobom niti lagodan niti opušten mesec, očigledno je da su mnoge promene pred nama a nešto ne bih rekla da će nam baš prijati i odgovarati. No, bilo kako bilo – naše je da pokušamo da se tim promenama prilagodimo i iskoristimo ih – jer, neke će nam doneti iskustvo i lekcije (koje možda i nismo tražili, ali šta sad), a neke će nam dati priliku da poboljšamo sebe, svoje relacije i svoj život.


VAGA

Ljubav

Emotivne nedoumice i dileme, osećaj nezadovoljstva, distanciranosti, pojačana ljubomora i posesivnost,isključivost,  ali i osećaj da nemate kontrolu nad svojim ljubavnim životom i odnosom sa voljenom osobom – biće kod Vaga u emotivnim relacijama posebno naglašena tokom prve polovine novembra. Na sve ovo – voljena osoba može imati čudne izjave ili ponašanja, što će kod vas dodatno aktivirati osećaj da nešto nije u redu, a samim tim i pojačati vašu nesigurnost. Rešenje nije u tome da pojačavate pritisak na partnera, već da otvoreno porazgovarate – vrlo je lako moguće da je sve između vas dvoje u redu, ali da okolnosti i životni problemi trenutno imaju veći uticaj na vašu vezu. Od drugog dela novembra – lakše ćete funkcionisati. Slobodne Vage – prvi deo meseca vraća prošlost ili pak otvara šanse za priče sa razlikom u godinama. Trajni, ali komplikovani novo-stari počeci. Bolji period za vas je drugi deo meseca – priče započete u tom periodu biće dosta stabilnije i doneće vam zadovoljstvo.

Posao

Do polovine novembra, a posebno tokom prve dekade – bićete pritisnuti što finansijskim, što poslovnim problemima koji će se nekako odjednom sručiti na vas. Uglavnom će to biti neka problematika iz prošlosti koja je sada isplivala da je rešavate kako znate i umete. Posebno će vas „boleti“ finansije koje su tokom ovog perioda nestabilne i sa velikim troškovima. Ostatak novembra je dosta solidan, novi kontakti i dogovori vam donose trajne saradnje, ali i novac. Bićete aktivni i pod pozitivnom energijom.

Zdravlje

Prvi deo meseca – osetljiv stomak, urogenitalni trakt, hormoni, a moguće su i bakterijske i virusne infekcije. Drugi deo meseca je povoljniji u zdravstvenom smislu.

 

ŠKORPIJA

Ljubav

Pomračenje Sunca u vašem znaku u oktobru, kao i pomračenje Meseca u novembru u partnerskom polju – aktivatori su velikih promena u vašem ljubavnom životu, bilo da ste zauzeti ili slobodni. Kada pričamo o Škorpijama u emotivnim relacijama bilo kog tipa – kod vas dolazi do potrebe da se odnos definiše i usmeri u određenom pravcu. Kod nekih – u pravcu jače povezanosti, ozvaničenja, ulaska u zajednički život, veridbu, brak. Kod drugih – potreba da se prevaziđu razlike, zajednički usmerite na rešavanje problema i sredite situaciju. Imamo naravno i one kod kojih će se na žalost, doći do jačeg razmimoilaženja, sukobljavanja, pa i prekida koji i mogu i ne moraju biti trajnog karaktera (zavisi naravno od vaših natalnih predispozicija). U svakom slučaju – zahtevan mesec u kojem će se videti kakvog je kvaliteta vaša ljubavna priča. Slobodni – itekako su moguće promene u vašem ljubavnom „statusu“ – prvi deo meseca mnogo više potencira ili na bivšim partnerima, starim poznanicima ili pak na ulasku u karmičke priče – one sa razlikom u godinama, udaljenosti itd. Drugi deo novembra – više zabave i strasti.

Posao

Mesec kreće dosta zahtevno po vas – pritisak od strane saradnika, obaveza, finansija. U isto vreme komplikacija ali i mogućnost za vas da se izborite sa otežanjima i dođete do svojih ciljeva. Mogući su počeci izuzetno plodonosnih saradnji, ali je isto tako moguće da ćete sa nekim ljudima ili firmama „podvući crtu“. Drugi deo meseca će izuzetno povoljno uticati na vaše finansije, samo gledajte da ih troškovi kojima ste sada takođe skloni ne pojedu u potpunosti. Naporan, ali baš jak mesec za vas.

Zdravlje

U prvom delu novembra je potrebno da pokažete odgovornost prema sebi, zdravlju – iako će tegobe biti manjeg obima, biće učestale sa mogućnošću da se pretvore u hronične. Urogenitalni trakt, kičma, respiratorna problematika.

 

STRELAC

Ljubav

Kod slobodnih će prošlost imati primarnu ulogu u ljubavnom životu, pogotovo ako se ta prošlost vezuje za bilo koji vid tajnovitosti ili odnosa sa zauzetim osobama. Takođe, svi vidovi karmičkih odnosa – slične priče ili osobe kao ono kroz šta ste već prošli, odnosi sa razlikom u godinama, statusu, udaljenost….U novembar ulazite u fazonu emotivnog nezadovoljstva – stvari će se brzo pokrenuti, a koliko će vam zadovoljstva i ispunjenosti doneti odnosi u koje uđete ili ih obnovite u prvom delu meseca – vrlo je upitno. Drugi deo novembra je povoljniji po vas – vaš društveni život će biti mnogo aktivniji a postojaće šansa i za nova ljubavna dešavanja u kojima će se provlačiti mnogo strasti. Što se tiče zauzetih, ovo nije jednostavan period za vas. U prvom delu meseca je zaista bitno da na neki jednostavniji i fleksibilniji način rešite svu problematiku sa partnerom, pogotovo ako su u pitanju teme koje se ponavljaju.

Posao

Pomračenje Meseca u sektoru koji se vezuje za poslovnu svakodnevicu,odgovornost, obaveze i odnos sa kolegama najavljuje neprijatne momente u komunikaciji sa saradnicima, trzavice na poslu, pojačan obim obaveza na dnevnom nivou ali i to da otkrijete zakulisne radnje i nekolegijalne postupke. Do polovine novembra ste rasute pažnje, nefokusirani na posao i ovaj period zahteva vašu odgovornost ali i efikasnost. Drugi deo meseca je nešto lakši, rasterećeniji, sa pozitivnijom atmosferom na poslu.

Zdravlje

Vreme je da se posvetite sebi odgovornije i ozbiljnije. Mogući su problemi sa urogenitalnim traktom, hormonski disbalans, ali i povrede i tegobe koje se vezuju za noge i kičmu.

 

Beli luk: Nutricionista objašnjava šta je pravilo deset minuta!


 
JARAC

Ljubav

Ovo je mesec u kojem će komunikacija i otvorenost partnera i vas biti ključan faktor za očuvanje, stabilizaciju ili unapređenje odnosa. Pred vama dvoma nije jednostavan period – i partner i vi ste okupirani ličnom problematikom koja može da se vezuje za posao, finansije, porodicu – pa će nervozu koja postoji zbog ovih segmenata biti lako preneti u vaš odnos. Još ukoliko imate neke teme i pitanja na kojima ste se i ranije saplitali ili ako postoji neki vid sumnje i nepoverenja, bilo sa partnerove bilo sa vaše strane – sve će to biti dodatni podstrek za nervozu – mada biste trebali da ovo preokrenete i da dobijete dodatni podstrek da svaku od tih situacija zajednički rešite i zaključite. Dakle – komunikacija u novembru čuda čini za vaš odnos. Slobodni Jarčevi – pomračenje Meseca u polju koje se vezuje za ljubav i zabavu govori o „sudaru“ sa prošlošću, o ljubavnom nezadovoljstvu ali istovremeno otvara prostor za obnove ljubavnih priča, ali i za nove emotivne početke – naravno, one u kojima ništa neće biti jednostavno.

Posao

Poslovno ćete proći jednostavnije nego kada su emocije u pitanju. Nivo odgovornosti i usmerenosti na poslovne ciljeve je izuzetno visok sada kod vas, pa neće biti iznenađenje ukoliko ostvarite značajniji napredak tokom novembra. Vi niste u fazonu da jurite i donosite impulsivne odluke, a to je u ovom periodu izuzetno povoljan po vas način funkcionisanja, jer ćete umeti da prepoznate šta su prave prilike a šta prodavanje magle. Užurbanost i dosta obaveza na dnevnom nivou, ali uspevate da sve rešite.

Zdravlje

Hronični bolesnici mogu imati pojačane tegobe tokom novembra. Takođe, bićete skloni prehladama, virusnim infekcijama i upalama – najpre urinarnog trakta.

 

VODOLIJA

Ljubav

Bilo da ste slobodni ili zauzeti pripadnik znaka Vodolija, očekuje vas takav rolerkoster emotivnih dešavanja da ćete i sami povremeno biti u fazonu „šta ovo bi?“ Kod slobodnih – prošlost, tajne veze i karmički odnosi su na tapetu tokom većeg dela novembra. Ako imate sreće (ili ako nemate, zavisi sa koje tačke gledišta posmatrate) nešto od ovoga će vas potrefiti tokom prve dve dekade meseca. Treća dekada je skroz solidna i povoljnija emotivno po vas mada vrlo lako može da se dogodi da ćete nju pre iskoristiti za uživanje, društvo i društvene aktivnosti. A kod zauzetih – obaveze oko posla i porodice se itekako mešaju u vašu priču, ometaju vas i donose nervozu. Na sve to, pogotovo u prvom delu novembra – oboje možete biti baš baš ljubomorni, isključivi, tvrdoglavi, posesivni – što naravno neće baš mnogo doprineti miru i skladu. E, tamo negde u drugom delu meseca počećete da se opuštate i normalije funkcionišete, dosta napetih situacija će se razrešiti i smiriti i to jeste vreme kada možete da uživate i volite se bez frke.

Posao

Obaveza koliko nećeš a vi uopšte niste u fazonu za posao. Ni malo vas ne motiviše to što vas sa svih strana pritiskaju – da, sve ćete vi uraditi i odraditi na pravi način (jer, naučio vas je lepo Saturn odgovornosti u proteklim godinama) ali da se vi pitate – uzeli biste odmor momentalno i pobegli što dalje (na žalost – niko vas ništa ne pita). Tu prvu polovinu meseca izguraćete na mišiće, sve vreme gunđajući i ne baš zadovoljni po pitanju finansija. Drugi deo novembra je za vas kao pesma, lagana.

Zdravlje

Neraspoloženje, stres, neki problemi kojih ne možete da se rešite (uporne urogenitalne upale i infekcije, hormonski problemi, stomačne tegobe). Kod starijih cirkulacija, krvni sudovi, pritisak.

 

RIBE

Ljubav

Period do polovine meseca je nepovoljan kada je komunikacija između partnera i vas u pitanju. Na dnevni red mogu ponovo izaći teme i dileme koje ste u prethodnom periodu samo nagurali pod tepih i niste istinski rešili. Još ako se te teme kojim slučajem vezuju za tajne, bilo partnerove bilo vaše, za sumnju, ljubomoru ili neki vid neiskrenosti – e onda situacija može biti dodatno napeta. U nekim odnosima može doći do značajnijeg zahlađenja, a ne bi bilo čudno ni da kod nekih Riba dođe do preseka (da li će to biti trajni preseci ili samo tačka koja će se kasnije pretvoriti u zarez – zavisi od vaših natalnih predispozicija). U svakom slučaju, koliko god da se Jupiter vratio u vaš znak – novembar neće biti jednostavan u vašim partnerstvima. Trudite se da emocije i strasti stavite u prvi plan – možda uz njih lakše prođete. Slobodne Ribe – prošlost, karmičke priče i tajne veze – pa vi birajte šta vam se sviđa. Da se u ovom periodu mogu obnoviti ili započeti snažne ljubavne konekcije – da, definitivno mogu.

Posao

Koliko god bio komplikovan za vaše emotivne relacije – novembar je prilično povoljan za sve što se vezuje za poslovni segment. Čak ni finansijski nećete proći loše, mada će gro novca odlaziti na porodicu, dom ili članove familije. Iako vam novembar donosi poslovne izazove, kroz te izazove vi samo možete napredovati i rasti. Itekako je moguće da neki od vas promene poslovne pozicije na bolje ili čak promene radno mesto. Imaćete dovoljno energije i volje – i rezultati koje budete ostvarili neće biti mali.

Zdravlje

Imunitet vam nije sjajan a vi ne doprinosite baš mnogo njegovom poboljšanju jer ne spavate dovoljno, ne vodite računa o ishrani i ne bavite se redovnim fizičkim aktivnostima.
 

Mesečni horoskop za novembar: Ovan, Bik, Blizanac, Rak, Lav, Devica!

Konačno možete da izračunate koliko vaš pas zaista ima godina!

Viber

Autor: O.J
Izvor: venerasapapilotnom

Povezane vesti:


>