Region

Svet

Turčinu Alsinu Leventu koji je usmrtio Šabana, smanjena kazna!

Turčinu Alsinu Leventu koji je usmrtio Šabana Šaulića, smanjena je kazna odlukom Okružnog suda u Nemačkoj, a evo i zašto!

Turčinu Alsinu Leventu koji je usmrtio Šabana, smanjena kazna! Screenshoot/InstagramSaobraćajna nesreća dogodila se 17. februara 2019. godine na auto-putu kod gradića Gitersloh, u blizini Bilenfelda.

Turčinu Alsinu Leventu, koji je 20. januara ove godine osuđen na tri godine i tri meseca zatvora zbog optužbi da je pijan i drogiran izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo kralj narodne muzike Šaban Šaulić, Okružni sud u Giterslohu smanjio je kaznu zatvora nakon uložene žalbe.

Kako saznaju mediji, sud je Leventu ublažio kaznu za tri meseca za ubistvo iz nehata, ugožavanje sigurnosti u saobraćaju i vožnju bez vozačke dozvole.

– Odluka je donesena zbog činjenice da je sudski proces trajao dugo. Takođe, uzeto je u obzir da se optuženi pokajao i to što nema dosije – navodi izvor.

Saobraćajna nesreća dogodila se 17. februara 2019. godine na auto-putu kod gradića Gitersloh, u blizini Bilenfelda. Pijani vozač udario je od pozadi automobil u kojem su bili Šaban Šaulić, Mirsad Kerić i Slobodan Stojadinović. Kralj narodnjaka i Kerić su poginuli, dok je Stojadinović teško povređen. Kako su tada javili nemački mediji, osuđeni Turčin je vozio automobil 193 kilometra na čas, a bio je pod dejstvom alkohola i marihuane.

On je najpre bio osuđen na kaznu zatvora od tri godine i tri meseca, ali ni ta presuda, prema mišljenju porodice Šaulić, nije zadovoljila pravdu.

Suđenju su prisustvovali Šabanova udovica Gordana, kao i deca Mihajlo i Sanela. S njima je pravdu čekao i sin poginulog Mirsada Kerića.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/pink.rs

Povezane vesti:


>