Style

Ljubav

Nedeljni astro pregled od 17. oktobra do 23. oktobra 2022. godine!

Nedeljni astro pregled od 17. oktobra  do 23. oktobra 2022. godine! Trudite se da ipak budete malo umereniji i da sve što želite idete principom - korak po korak.

Nedeljni astro pregled od 17. oktobra  do 23. oktobra 2022. godine! Svet Plus




Nedelju počinjemo pod uticajem senzibilnog Meseca u svom domu, znaku Raka koji može izazivati sentimentalnost, jaku potrebu za pažnjom i emocijama i preosetljivost. Sam početak nedelje donosi i novu lunarnu fazu, poslednju pred Delimičnu drugu Solarnu Eklipsu( 25.10.) 

Poslednju Četvrtinu Meseca danas od 19:16 na 24 stepenu znaka Raka u kvadratu sa Suncem iz kardinalnog znaka Vage. Nagle promene raspoloženja, osećanje usporenosti, ali nekog nemira i preosetljivosti može nositi ovu fazu.

Najmanja sitnica može da podigne/ pogorša raspoloženje. Sitnice će biti veoma značajne. Možete osećati manju motivaciju na poslovnom nivou, ali i naglo neraspoloženje na polju emocije/ porodica.

Ponedeljak donosi i inkonjukciju izmedju tranzitne Venere iz znaka Vage i Rx Neptuna pa dodatno može uticati na ljubavne probleme i izvednu neravnotežu izmedju primanja i davanja ljubavi, ali povećanje hirovitosti i detinjastog ponašanja. U porastu porodična nerazumevanja. U porastu emotivna razočarenja, usled loše procene ili želje za nekim idealizmom.

Utorak nosi prelazak Meseca u znak Lav i ipak jednu sasvim novu energiju






Pomoć stiže već od ponoći jer će na nebu biti trigon izmedju Sunca iz znaka Vage i Marsa u znaku Blizanaca, pa nam sledi dan povećanog optimizma, sjajne mentalne motivacije, ideja, ali dobre i fizičke energije gde možemo videti svetlo. Svakako bi trebalo da se osećate snažnije i hrabrije, a ovaj dan može nositi preduzimljiviju i bolju energiju. Veća inicijativa, ali i bolja emotivna energija, koja vodi strasti. Kada je Mesec u Lavu potreba da se dopadnemo drugima, ali radimo na sebi je izuzetna. Možemo biti okrenutiji luksuzu, dostojanstveniji i ambiciozniji. Sreća kroz timske poslove, putovanja, fizičke aktivnosti, društvene dogadjaje. Trigon Meseca i Rx Jupitera doneće blagostanje i odlične predipozicije za uspeh.

Sreda donosi i intezivan trigon izmedju Venere i Marsa pa je ovaj dan potpuno emotivno jak dan za ljubav, s..s, početak veza, ali ćemo inače imati jaču potrebu za uživanjem, pažnjom, decom. Može biti neočekivanih susreta koji mogu doneti ljubav na prvi pogled ili jaku privlačnost. Pripazite na finansije, jer ćete biti skloni lakom trošenju novca!

Sreda donosi i kvadrat izmedju Plutona iz znaka Jarca i Sunca iz znaka Vage – ovaj aspekt donosi velike političke pritiske i pretnje. Može nositi osetljivost kroz polje autoritete, ali nenormalnu kontrolu i opsesivnost (ovaj aspekt će se osećati do petka).

Pripazite na ego jer vas može dovesti u usamljenost, agoniju, ili da sami dodjete u lošu poziciju! Ambicije i potreba za uspehom jeste dobra, ali može ugroziti privatna dešavanja. Biće potrebno mnogo opuštanja, pozitivnih misli posebno što i Mesec u popodnevnim i večernjim časovima može doneti blokade, kašnjenja, pritiske i napetost u odnosu na druge!





Četvrtak, 20.10. donosi i aspekt izmedju tranzitne Venere i Plutona i pojačava fatalne ljubavi, obnavlja stare rane ili susrete u vezi sa prošlošću. Inače cele nedelje imamo neka podsećanja i mogućnost da se prisetimo na nešto što nas je jako povredilo. U vezama se čuvati manipulacije, ogovaranja, posesivnosti, opsesivnih poteza i isključivosti! Ovaj aspekt može doneti jake pritiske u odnosu na autoritete, ali osećanje i presinga kroz novac. U porastu rivalitet i konkurencija pa pripazite i distancirajte se od onih koji žele da vas povrede - savetuje Astro Luna.

Od 18:27 Mesec prelazi u znak Device i donosi mnogo veću kontrolu i opreznost u partnerskim odnosima, a veću okrenutost radu, zdravlju, higijenu, okruženju, i povećanu potrebu za žrtvovanjem i uslužnošću. Ipak, Mesec koji će biti u znaku Device do nedelje 23.10. može vam pomoći da se zaposlite i u stvarima koje su stajel i koje su korisne.

Petak je dan kada nebo pauzira i dozvoljava vam da vi sami napravite korake. Nemamo nijedan važniji aspekt ni Meseca ni ostalih planeta. Kad se to dešava, imate mogućnost da uzmete stvari u svoje ruke.

Subota, 22.10. donosi aspekt kada će Merkur praviti inkonjukciju sa Rx Uranom iz znaka Bika pa do nedelje možemo biti skloni drugačijim idejama, promenama navika, ili da se zainteresujemo za nešto neobično, novo, alternativno. Ipak ovaj aspekt donosi i problem sa pamćenjem, koncentracijom, pa je preporuka da sve radite polako, korak po korak, i da ne započinjete više stvari odjednom, jer to može nositi konfuziju. U porastu jaka nervna napetost, nemir, anekcioznost, ali ćete intuitivno znati šta treba da uradite ili promenite. Mogućnost neprijatne vesti ili iznenadjenja.





Ipak:

Jedan od glavnih aspekata u subotu biće da se Sunce i Venera( konjukcija) nadju u takozvanoj kazimi kroz znaka Vage na 29 stepenu može biti veoma poseban jer donosi sudbinske ljubavi, vreme kreativnosti, odlično vreme za brak, proslave, društvene dogadjaje, posebno pomirenja ili početak emotivnih veza. U porastu nagli dobici ili pokloni. Divno vreme za nežnost, ljubav i romantiku.

Nedelja, 23.10. može biti posebno energetski, karmički važan dan.

Mesec prelazi u znak Vage od 3:25am i pokreće nežniju, društveniju, opušteniju energiju.

Venera prelazi u vodeni znak Škorpije do 16.11. pa su pred nama jaki, intezivni, karmički odnosi i emotivna stanja bazirana na karmičkim sećanjima, ali jakoj fizičkoj privlačnosti.


Posebno važna vest ovog dana je da Saturn  sa  18 stepena znaka Vodolije, kreće direktno u svoj zadnji pohod kroz znak Vodolije do 6.03.2023. Saturn je od 4.06. krenuo retrogradno, ali je od 19.12.2020. doveo svetska i kolektivna dešavanja u problem. Nosio je velike lekcije o zrelosti i odgovornosti. Sa svojim direktnim kretanjem, možete imati mogućnost da planirate dugoročnije ili da pravite velike rezove u svom životu. To se posebno odnosi na znak: Device, Jarca, Vodolije i Škorpije.

Od 12:37 kreće ciklus Škorpija i Škorpiona, kojima možemo čestitati rodjendan.

Tranzitni Merkur iz znaka Vage će od 3:00 praviti trigon sa planetom Saturn i donosi odličnu koncentraciju i pažnju ka detaljima. Takodje, možete uticati da rešite nešto što stoji( recimo jedan ozbiljniji razgovor, odluku o nečem zrelijem u narednom periodu), a posebno donosi pozitivne aspekte kroz kupovinu/ prodaju, nekretnine, ili pokretanje dugotrajnijeg posla.

Nedelju će obeležiti i aspekt izmedju Sunca, Venere u inkonjukciji sa planetom Jupiter koja je još uvek retrogradna koja ipak može doneti povremene nemire i prevelike želje na polju emocija/ finansija. Može doći do agonije, nemira, neravnoteže, pobune, nepromišljenih nastupa, skandala i manipulacija, pa se trudite da ipak budete malo umereniji i da sve što želite idete principom – korak po korak.


 

Viber

Autor: Astrolog Nataša Paunovski
Izvor: Astro Luna

Povezane vesti:


>