Zdravlje

Ljubav

Savršena hrana za rad creva! Tablete vam neće trebati!

Savršena hrana za rad creva, krcata je probioticima! Tablete vam neće trebati, a ojačaćete i imunitet! 

Savršena hrana za rad creva! Tablete vam neće trebati! Svet Plus

Jedan od ključnih faktora za dobro zdravlje jeste dobro varenje. A da bi digestivni sistem radio kako treba, neophodno je da se u crevima nalazi dovoljna količina dobrih bakterija, poznatijih kao probiotici.

Oni stvaraju balans u crevnoj flori eliminišući štetne bakterije, i uglavnom ih unosimo kroz kapsule kad nas uhvati virus, dijareja, kada pijemo antibiotik...Da li ste znali da postoje namirnice koje su prava riznica probiotika?


Uključite ih u ishranu i varenje će ponovo biti savršeno!Fermetisano povrće

Sjajan način da se namirnice sačuvaju od propadanja, ali i da se dobre bakterije zadrže unutar tih proizvoda! Konzumiranje fermentisanog povrća drži loše bakterije pod kontrolom i tako menja kiselost unutar organizma i sprečava rast loših bakterija kao što su buđ i kandida.Kefir

Kefir je fermetisani napitak koji se pravi od mleka, vode, žitarica itd. Redovno konzumiranje kefira će učiniti da se vaše telo redovno snadbe širokim spektrom korisnih bakterije koje će poboljšati hidrataciju celokupnog organizma. Kefir sadrži i određenu količinu bakterija koje uništavaju loše bakterije u našem organizmu i tako nam detoksikuju jetru i čine imuni sistem jačim.


Kombuha

Kombuha je poznata kao "majka" zbog svoje sposobnosti da se reprodukuje. Koristi se više od 2.000 godina, ali je popularnost stekla tek odnedavno. Konzumiranje kombuhe unosimo veliki spektar enzima i bakterijskih kiselina kojima se detoksikuje jetra, pomaže se pri varenju, i poboljšava se celokupno zdravlje. Da biste napravili kombuhu, potreban vam je zeleni čaj, malo šećera i kombuha starter koji će napraviti ovu gljivu.Jabukovo sirće

Ova namirnica se može naći u svim prodajnim objektima, ali je veoma bitno da sami napravite domaće jabukovo sirće koje nastaje fermetacijom jabuka. Ono je izuzetno korisno za čišćenje organizma, za unos enzima i popravljanje imunog sistema. Pomoću jabukovog sirćeta ćete sprečiti gorušicu, stimulisati limfni sistem, ali i ubrzati eliminisanje kandide.


Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/still

Povezane vesti:


>