Ostalo

Sme�no

Internetom upravo kruži snimak iz Danske od koga se mnogi ježe! (VIDEO)

Internetom upravo kruži snimak iz Danske od koga se mnogi ježe! U haustoru, pod drvetom, ispred prodavnice, na kiši… Bebe u kolicima ostavljene napolju same u raznim prilikama.

Internetom upravo kruži snimak iz Danske od koga se mnogi ježe! (VIDEO) Screenshoot/video


I o čemu se zapravo radi?


Da li je moguće da su Danci toliko nemarni, pa zaboravljaju svoju decu i ostavljaju ih tek tako dok npr. kupuju namirnice u prodavnici?

Ispostavlja se da je to sasvim uobičajeno u ovoj skandinavskoj zemlji – videti bebu kako spava u kolicima sama dok mama i tata nešto završavaju.

To je, između ostalog, i moguće jer su otmice izuzetno retke u Danskoj — otprilike tek par u poslednjih nekoliko decenija.

A i atmosfera i kultura su u Danskoj takve da roditelji jednostavno znaju da mogu to olako da urade i da se ništa loše neće desiti.

Međutim, mnogi turisti se čude kada vide bebe u kolicima ispred prodavnice ili kafića, pa tako ovi prizori izazivaju nelagodu i kod roditelja iz Srbije. Čini se da je u našoj zemlji tako nešto nezamislivo.

Pritom, caka je i u tome što većina danskih roditelja opremi svoja kolica visokotehnološkim monitorima za bebe, a i nikada nisu tako daleko. Roditelji su obično jako blizu.

U svakom slučaju, oni se ne plaše da ostave klince da dremaju napolju u svojim kolicima dok kupuju ili piju brzinsku kafu, pa je to jednostavno uobičajena praksa.

Ako vas put nanese u Kopenhagen, vrlo verovatno ćete naići na desetine kolica na trotoarima… I uglavnom će u njima biti beba koja drema. A roditelja – nigde.
 
 

Bojana Maljević: Evo iz kojih razloga će silovatelj ponoviti delo!

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/nova s

Povezane vesti:


>