Region

Svet

Bojana Maljević: Evo iz kojih razloga će silovatelj ponoviti delo!

Glumica Bojana Maljević oglasila se povodom puštanja na slobodu Igora Miloševića. Evo iz kojih razloga će silovatelj ponoviti delo!

Bojana Maljević: Evo iz kojih razloga će silovatelj ponoviti delo! Screenshoot/Instagram





"Čovek je osuđeni silovatelj, odležao kaznu. Dakle, slobodan građanin. Čovek je, međutim, psihopata - bez dileme. Psihopata, sociopata, šta god da mu je kombinacija dijagnoza iz tog "klastera B" jako je loše. Ponoviće delo iz više razloga" - napisala je Bojana Maljević, pa dodala:


a) Psihopata je. To se, nauka kaže, ne može promeniti. Ni lekovima, ni terapijom i resociolizacijom.

b) Ne kaje se, bez empatije. Nije neko "nisam znao da moram da stanem",pa se pokajao. Ovaj je znao da mora da stane. A zna i šta treba da radimo ako nećemo da nas boli još više.

Ne može se integrisati u društvo, jer naše društvo nema program za resocijalizaciju bilo kakvih osuđenika, a kamoli psihopata. Kod kojih je to, rekosmo, nemoguće.

c) NARUČITI, URADITI I DISTRIBUIRATI INTERVJU sa psihopatom poguban je, opasan način prikazivanja problema.

d) NAPROTIV, time se na takva ili gora dela stimulišu i drugi psihopati koje, nauka kaže, žele biti otkriveni ili poznati. 

e) Mogli su intervju da NE PUSTE u javnost, uz razumevanje važnosti izrečenih reči. I sa tim otići u institucije koje bi MOŽDA mogle da budu korisne.

Ali oni nisu želeli da budu korisni. Želeli su da zarade novac i svakim šerovanjem tog snimka u tome im se pomaže. Briga me za novac, time se uvećava opasnost od ponovnih i novih dela, jer psihopate samo žele da se vrate u zatvor i da imaju medijsku pažnju




Time se, takođe, unižavaju žrtve, njihove porodice, njihov težak proces oporavka i izlažu se sekundarnoj viktimizaciji. Time se ne stvara NIŠTA DOBRO.
Shodno tome, D. J. Vučićević učinio je nešto EKSTREMNO ŠTETNO za naše društvo, pored svega drugog štetnog što čini, dugo.

Pokušaj šutiranja u du.e, prosipanje vode na lice i vikanje jedne hrabre žene na nekog ko čini ovakvu štetnost i time izaziva STVARNE NOVE OPASNOSTI (moralna panika se podrazumeva) - to nije nasilje. To je borba za zrno zdravog razuma, za manju štetu, za nečiji život.

To je izraz očaja, poslednji atom strpljenja i snage da se prestane sa tim medijskim zloupotrebama koje dovode do još većeg stradanja žena, dece ili ljudi. To je vapaj da se ne proizvodi još veća nesreća.

A nasilje je kad DJV stavi Vanju Ćalović na naslovnu kako "opšti sa psom". Želim mu da sretne tog ili nekog psa, da mu se po..re po sred lica. Onako, u ime svih nas koji smo se ikada našli sa metom na čelu u Informeru, za šta je prosuta voda po njegovom licu blaženo umivanje." - napisala je Bojana Maljević.










 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>