Style

Ljubav

Vaga u horoskopu: Mitološka priča! Simbol je tačnosti i ravnoteže!

Ako ste Vaga u horoskopu, možda će vas zanimati ova mitološka priča. Simbol je tačnosti i ravnoteže, krasi je šarm koji osvaja na prvi pogled.

Vaga u horoskopu: Mitološka priča! Simbol je tačnosti i ravnoteže! Svet Plus

Vaga je estetičan znak čija je prednost donošenje odluka bez pristrasnosti i emocija. Simbol je tačnosti i ravnoteže. Krasi je šarm kojim osvaja na prvi pogled

Sazvežđe Vage nalazi se između sazvežđa Device i Škorpiona. Predstavlja simbol grčke boginje pravde – Temide.

Temida je bila Uranova kći i druga žena boga Zevsa, kome je bila izuzetno privržena. Štitila je pravedne, a kažnjavala zle. Zevs je sa Temidom imao tri kćeri: Enomiju, Irenu i Diku, čije ime u prevodu znači pravedna.

 

Sanovnik: Venčanica u vašim snovima ima svoje značenje!
Dika je sa majkom imala zadatak da sa vagom i zavezanim očima obilazi zemlju i nadgleda sprovođenje zakona, i o tome obaveštava Zevsa koji je sprovodio kažnjavanje.

Dika je vezanih očiju nadgledala sprovođenja, uzimajući u obzir samo nečija dela. Kažnjavala je one koji se odaju porocima, a nagrađivala poštene. Zevs je Temidu i Diku postavio u sazvežđe kako bi ljudi vodili računa o poretku i pravdi.

Vaga je estetičan znak čija je prednost donošenje odluka bez pristrasnosti i emocija.

Simbol je tačnosti i ravnoteže.

Krasi je šarm koji osvaja na prvi pogled.

Vazdušni znak izrazitog intelekta.


Voli različitost i promene.

Ima poseban odnos prema skupocenom i luksuzu, teži ka harmoniji i skladu. Često zna da se raspline u svojoj neodlučnosti. Ne trpi agresiju i ne voli da se na nju vrši pritisak.Poznati rođeni u znaku vage:

Nataša Bekvalac
Monika Beluči
Milena Dravić
Dragan Bjelogrlić
Sigorni Viver
Ketrin Zita Džouns
Gven Stefani

Viber

Autor: O.J
Izvor: To sam ja

Povezane vesti:


>