Ljubav

Style

Naizgled dobra veza puca zbog toksičnosti jednog partnera!

Naizgled dobra veza puca zbog toksičnosti jednog partnera, a nekada i oba! Često nismo ni svesni negativnog ponašanja koje imamo sve dok ne dođemo do krajnjih granica.

Naizgled dobra veza puca zbog toksičnosti jednog partnera! Svet Plus

- Kada radim sa parovima, definisala bih toksične veze kao one u kojima postoje dosledni obrasci štetnog ponašanja koji se javljaju između dve osobe - objašnjava Grejs Čoi, bračna i porodična terapeutkinja, piše HuffPost.

Ovi nezdravi obrasci pojavljuju se kada se neko od partnera oseća nesigurno, nepodržano ili nepriznato - ili čak napadnuto ili kontrolisano.


- Ono što često doprinosi „toksičnosti“ u vezi je kada jedna ili obe osobe ne preuzmu odgovornost za to kako se ponašanju. Ove veze mogu da se poprave, ali je potrebno vreme i posvećenost obe osobe.


Kako da kod sebe prepoznate znakove toksičnog ponašanja u vezi?


Ne komunicirate otvoreno

Postoji više ponašanja koja mogu da ukažu na to da ste toksičan partner. Jedan od primera je i to da ne možete otvoreno da komunicirate. Iako zvuči kao kliše, istina je, komunikacija je ključ zdrave veze. Ako odbijete da se uključite u zdravu komunikaciju ili da pokušate da poboljšate svoje komunikacijske veštine - unosite toksičnost u vezu.Negativne emocije vas gutaju

Obratite pažnju na sva negativna osećanja koja mogu da se jave i kako utiču na vas. U toksičnoj vezi, osećanja ljubavi i divljenja se zamenjuju osećanjima ogorčenosti, ljubomore i niskog samopoštovanja. Emocije poput ljubomore vođene su nedostatkom samopoštova ili strahom od napuštanja. Takođe, neobrađene emocije mogu da dovedu do toksičnih obrazaca ponašanja.

Imate neizrečena očekivanja

Većini su se dogodili momenti kada su smatrali da partner jednostavno treba da zna šta vam treba bez potrebe da pita? Pokušajte da shvatite da vi i vaš partner unosite različita iskustva u vezu, tako da vaše potrebe i želje verovatno neće biti iste.
Želite potpunu kontrolu

Želja da imate kontrolu u vezi je normalan osećaj, ali kada se ovaj osećaj ne kontroliše, to može da dovede do toksičnih ili štetnih obrazaca ponašanja u vezi. Razmislite da li se zbog ovoga druga strana oseća zarobljenom u vezi.
 

Svaka karta Velike arkane ima svoje značenje! Koja je tvoja Tarot karta!

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/magazin novosti

Povezane vesti:


>