Region

Svet

Tekstopisac Marina Tucaković preminula je pre tačno godinu dana!

Najpoznatiji naš tekstopisac Marina Tucaković preminula je pre tačno godinu dana nakon duge i teške bolesti.

Tekstopisac Marina Tucaković preminula je pre tačno godinu dana! Screenshoot/youtube
Nepisano pravilo jugoslovenske muzike, a i kasnije bilo je ''ako želiš hit pesmu, pozovi Marinu Tucaković'', a kako je napisala preko 4.000 pesama važila je za najvećeg hitmejkera.Zasužna je za pesmu ''Ljuljaj me nežno'' Olivera Mandića, ''Ti samo budi dovoljno daleko'' grupe Generacija 5, ''Dodirni mi kolena'' grupe Zana i još mnogo drugih pesama i hitova, a uticala je na to da mnogi pevači i pevačice izgrade uspešne karijere, kao što su Džej Ramadanovski, Ceca Ražnatović, Dragana Mirković i mnogi drugi.


- Meni je ključna priča osoba za koju pišem, ali i njeno visočanstvo melodija - kad me povuče, onda sam tu car, a kad me ne vuče bude malo rutine i napinjanja i to ume umetnika baš da smori - govorila je Marina Tucaković.

Podsetimo, Marina je svoje poslednje dane provela u KBC "Dragiša Mišović", gde je prebačena jer joj je naglo pozlilo.Bila je i na respiratoru, zbog koronavirusa. Početkom 2018, inače, dijagnostikovan joj je maligni tumor dojke, posle čega je ubrzo i operisana. Njena borba nije prestajala do poslednjeg dana. 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/republika.rs

Povezane vesti:


>