Ostalo

Sme�no

Veš će vam biti potpuno čist ako umesto omekšivača koristite sirće!

Veš će vam biti potpuno čist ako umesto omekšivača koristite sirće! Mnogo je jeftinije, skida sve fleke i neprijatne mirise sa odeće!

Veš će vam biti potpuno čist ako umesto omekšivača koristite sirće! Svet Plus




Već je dobro poznato da alkoholno sirće može da zameni omekšivač za veš, jer uklanja fleke, a ne ostavlja miris sirćeta na vešu, ali njegova primena u pranju rublja je puno šira. Za razliku od uobičajenih deterdženata i omekšivača, alkoholno sirće je prirodno sredstvo za čišćenje, a i znatno jeftinije.

Predstavljamo osam razloga zašto bi alkoholno sirće trebalo da postane vaš glavni saveznik kod pranja odeće i donjeg veša:

1. Pola šoljice alkoholnog sirćeta sipajte na veš prije nego što ga stavite u mašinu. Sirće će zaštititi boju odeće, povećati efekat deterdženta i sprečiti da na odeći nakon pranja ostanu ostaci deterdženta.

2. Koristite alkoholno sirće umesto omekšivača za veš. Sipajte ga u odeljak za omekšivač i sirće će posao omekšivača odraditi još bolje, jer će rublje biti mekše, a okolina čistija.

3. Kiselina u alkoholnom sirćetu uspešno će ukloniti mrlje od dezodoransa i tragove znoja sa bele odeće.

4. Alkoholno sirće neutrališe neprijatne mirise na odeći, što znači da će bez problema ukloniti i miris dima sa nje.





5. Sa nekih vrsta tkanina vrlo je teško ukloniti životinjske dlake, ali i tu pomaže alkoholno sirće. Jednostavno ga dodajte u mašinu i dlake će nestati.

6. Ako koristite alkoholno sirće pri pranju veša, takođe ćete sprečiti statički elektricitet kod odeće.

7. Vešu koji perete na ruke dodajte 6 kašika alkoholnog sirćeta i ostavite da stoji pola sata. Na ovaj način možete da perete i donji veš i kupaće kostime.

8. Alkoholnim sirćetom možete da očistite i samu mašinu. Sirće će ukloniti sve nečistoće kao i tragove kamenca i buđi.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/zadovoljna.hr

Povezane vesti:


>