Region

Svet

Radko Polič Rac ostavio je neizbrisiv trag! (VIDEO)

Radko Polič Rac ostavio je neizbrisiv trag u pozorištu u Sloveniji. Spisak njegovih uloga, po kojima će ostati u sećanju publike i slušalaca, zaista je dugačak, a mnogi ga pamte i po ulozi Kapetana Ditriha u filmu "Balkan ekspres".

Radko Polič Rac ostavio je neizbrisiv trag! (VIDEO) Screenshoot/Instagram

Pozorišni i filmski glumac Radko Polič - Rac preminuo je, saopštilo je Udruženje dramskih umetnika Slovenije.
Radko Polič je rođen je 18. avgusta 1942. godine,  za vreme Drugog svetskog rata u Črnomlju. Diplomirao je na katedri drama i umetnički govor na AGRFT-u 1965. godine.

Bio je glumac koji je stvorio više od stotinu pozorišnih, preko pedeset filmskih i desetine radijskih uloga.Rac je bio i jedan od najcenjenijih filmskih glumaca kako u Sloveniji, tako i zemljama bivše Jugoslavije.

"Ja sam 24 sata na kiseoniku, a to još i ne bi bio problem, nego ja moram na svakih šest sati da se inhaliram da bih na taj način uneo lek kako bi mi pluća uopšte radila. Što se srca tiče, sad je to ok. Imam osam stentova, pa sam po tome rekorder u Sloveniji. A što se pluća tiče, ja sam bio stravičan pušač. Znao sam da popušim po 4-5 paklica dnevno. Pa, ja samo jednu paklicu popušim dok popijem kafu. Tako da pored srca i pluća nakupilo se tu još nekih stvari i tako sam ja u zadnjih sedam godina čak četiri puta umro. Jedva su me spasli", rekao je glumac u jednom intervjuu.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>