Region

Svet

Region

Bilo jednom u Srbiji epizoda 6: Dine shvata da stvar kreće u pogrešnom smeru!

Serija "Bilo jednom u Srbiji" epizoda 6. biće emitovana na RTS-u u nedelju 18. septembra u 22 časa i 25 minuta. Dine shvata da stvar kreće u pogrešnom smeru i odnosi Conetova ratna pisma Zorkinom ocu...

Bilo jednom u Srbiji epizoda 6: Dine shvata da stvar kreće u pogrešnom smeru! Foto: Promo




Serija "Bilo jednom u Srbiji" epizoda 6:


Preuređuje se Conetov pogon. Montiran je i veliki razboj za tkanje ”engleskog štofa na leskovački način”.

Vlada veliki entuzijazam, ljudi osećaju da se događa nešto što nikad nije bilo.

Dine sve snima, jer ”ovo je istorija”. Aćim Prokić izvodi buduću familiju na poljanu, gde će se uskoro podići ”najlepša kuća u Leskovac i okolinu sa bazen i dva klozeta”. Njegov nadahnuti nastup prati operska arija sa gramofona.




Conetovi štofovi postaju veoma traženi od kupaca koji dolaze u Leskovac.

Narudžbine pljušte na sve strane. Kasa se puni, Cone se sve češće hvata za ”šiše” iz unutrašnjeg džepa sakoa. Počinje da primenjuje gazda Mitine savete kako da kupci jure njega, a ne on njih. Dine čita Conetova pisma iz rata i veoma je zabrinut za pobratima. Čini mu se da su pare učinile da brzo zaboravi na Zorku. Istovremeno, on sam pobeđuje strah od ”urokljive” Zorke i završava u krevetu sa njom.





U Conetovu radnju dolazi austrijski trgovac i traži od Coneta da napravi 5000 metara specijalnog štofa, po odličnoj ceni. Dilemu oko toga kako se pravi taj štof razrešava gazda Mita. To je ”epirski šajak” koji je gazda Mita pravio za austrijske kupce pre rata. Prave plan kako da uključe sve gazde u taj ”posao za sva vremena”. Dine shvata da stvar kreće u pogrešnom smeru i odnosi Conetova ratna pisma Zorkinom ocu, sa namerom da završe u Zorkinim rukama...

Uloge tumače: Viktor Savić (Cone), Nemanja Oliverić (Dine), Teodora Ristovski (Zorka), Sloboda Mićalović (Ružica), Radovan Vujović (Aćim Prokić), Predrag Miki Manojlović (Gazda Mita), Zoran Cvijanović (Trajko), Dragan Petrović Pele (Tonkin stariji), Ivan Bekjarev (Babamilkić), Mira Banjac (Baba Deska), Dragan Boža Marjanović (Bure), Andrija Stoilković (Štiglanče), Gordana Jošić (Dušanka), Miroslav Miki Jović (Živko), Gordana Đurđić Dimić (Dada), Miloš Đorđević (Topodupče), Nebojša Vranić (Pop Vasilije), Katarina Mitić Pavlović (Anka Okeanka), Jelena Mihajlović (Mica Tresokurka), Ivan Janković (Sreten Hadži Đurić), Marko Radivojević (Tonkin mlađi)

Ostale teme vezane za filmove i serije možete pogledati OVDE 


Pratite nas na Twitteru

I na Facebook-u 
 

Viber

Autor: Astrolog Nataša Paunovski
Izvor: svetplus.com7rts

Povezane vesti:


>