Ostalo

Sme�no

Tirkiz je moćan zaštitnik i iscelitelj koji donosi sreću, radost i ljubav!

Njegovo ime potiče od francuske reči koja znači turski kamen, a tako je nazvan jer je u Evropu došao preko turskih trgovaca. Tirkiz je moćan zaštitnik i iscelitelj koji donosi sreću, radost i ljubav!

Tirkiz je moćan zaštitnik i iscelitelj koji donosi sreću, radost i ljubav! Svet Plus

Širom sveta tirkiz je cenjen već hiljadama godina zbog svoje prekrasne boje i snažnih pozitivnih kvaliteta, pa ga mnogi narodi smatraju svetim.

Tirkiz je jako efikasan iscelitelj, koji razgaljuje duh, a telu osigurava blagostanje. Kamen je koji štiti, a kao talisman se koristi od pamtiveka. Veruje se da menja boju kako bi upozorio na opasnost ili na neveru.

Tirkiz podstiče duhovno usklađivanje i poboljšava komunikaciju s fizičkim i duhovnim svetom. Kad se stavi na treće oko pojačava intuiciju i meditaciju.

Istražuje prošle živote i pokazuje koliko je kreacija vaše "sudbine" proces koji traje i koji zavisi od toga šta radite u svakom trenutku. Tirkiz je kamen pročišćenja. Raspršuje negativne energije i čisti elektromagnetni smog, pružajući zaštitu od zagađivača u okruženju.

Balansira i usklađuje sve čakre sa suptilnim telima i prilagođava fizičku ravan duhovnoj. U tradicionalnoj misli, tirkiz ujedinjuje zemlju s nebom, spajajući mušku i žensku energiju. Ovo je kamen empatije i ravnoteže. Podstiče samorealizaciju, kreativno rešavanje problema i smiruje živce kod javnih nastupa.

Psihološki, tirkiz je kamen koji daje snagu. Razgrađuje mučenički stav i samosabotažu. Mentalno, tirkiz daje unutrašnju smirenost, istovremeno zadržavajući pažnju, pa potpomaže kreativno izražavanje. Emotivno, tirkiz stabilizuje promene raspoloženja i donosi unutrašnji mir.

Stimuliše romantičnu ljubav.


Fizički, tirkiz je odličan kamen za iscrpljenost, depresiju i napade panike. Štiti od spoljašnjih uticaja i zagađivača u atmosferi. Povezan je s petom čakrom pa razvija komunikaciju, kreativnost i izražavanje, kao i psihičku senzibilnost i povezanost s onostranim. Pripadajuće planete su Venera i Neptun, element zemlja i vazduh, a astrološki znakovi su Strelac, Jarac, Vodolija i Riba.Tirkiz ojačava meridijane tela i suptilna energetska polja.

Jača imunitet i regeneriše tkivo, podržava apsorpciju hranljivih materija, ublažava infekcije, isceljuje celo telo, posebno oči. Smanjuje povišenu kiselost i ublažava giht, reumatizam, dobar je za želudac. Takođe ima antiupalno i detoksikacijsko delovanje i ublažava grčeve i bol.
 

Nedeljni horoskop: Ovan, Bik, Blizanac, Rak, Lav, Devica!

Nedeljni horoskop: Vaga, Škorpija, Strelac, Jarac, Vodolija i Riba!

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/ atma.hr

Povezane vesti:


>