Style

Ljubav

U Septembar ulazimo sa uticajem Meseca u znaku Škorpije!

U Septembar ulazimo sa uticajem Meseca u znaku Škorpije koji nam može buditi jake emocije, ali neki podsvesni strah od onoga što dolazi. Ipak dobar aspekt Marsa iz znaka Blizanaca u sekstilu sa R Jupiterom može doneti da prvi dan ovog meseca osećamo neku pokretačku, indovidualnu motivacionu i optimističnu energiju pa možemo ipak reći da je prvi dan naklonjen da nešto započnemo, ali pratimo i neki svoj unutrašnji osećaj.

U Septembar ulazimo sa uticajem Meseca u znaku Škorpije! Svet Plus



Septembar 2022. donosi praktičniju, trezveniju, umereniju univerzalnu energiju kada će nas čak 6 planeta u retrogradnom hodu podsetiti na obnovu životnih lekcija i čast i moralne vrednosti koje na svetskom nivou, ali dnevnom opadaju iz godine u godinu.



Posebno zanimljivo za ovaj mesec biće vraćanje planete Merkur unazad( treći put ove godine) kroz znak Vage i njegovo ponovno vraćanje u znak Device od kraja meseca što ističe:
 
  • probleme sa medjuljudskim odnosima, nepravdu u kolektivima i sistemima
  • osetljivost u komunikaciji, nesporazumima na emotivnom nivou, od kraja meseca i na poslovnom nivou
  • da pitanje časti, pravde mora biti u centru pažnje i da kompromise možemo prihvatiti samo ako je pitanje plemenitosti i duhovnosti na prvom mestu
  • osetljivost kroz saobraćaj, uredjaje, emailove telefone, ali sve ono što se stavljalo od proleća pod tepih
  • političke kompromise sakrivene odlaganjem tek većih manipulacija
  • loša rešenja kroz trenutni rat na području Ukrajine
  • medijske pompe bez ikakvih većih začina samo da privuku pažnju publike
  • pretnje za jesenje generalne potrebe koje nam neće biti baš razumljive i koje mogu biti još jedan vid sakrivenih unapred planiranih konverzacija koji običan svet ne razume
  • povećanje ili obnova virusa kao zastrašivanja






Medjutim, s obzirom da je od kraja avgusta Merkur ušao u prvu senku preretrogradnu, svakako mnogo toga što vam nije išlo, može se pokrenuti pod njegovim vraćanjem. Obnova zastarelih odnosa, osoba iz prošlosti, ali starih kazni, pravnih procesa i osetljivost kroz brak može biti u povećanju. Merkur kreće retrogradno 10.09. u ranim jutarnjim časovima sa 8 stepena Vage. Njegov ponovni povratak u znak Device imamo od 23.09. kada se mogu pokrenuti mnoge sitnije stvari od poslova, do poslovnih dešavanja, zdrastvrnih pregleda i rešenja. Merkur će ostati u zadnjoj senci do sredine oktobra ali iz svog retrogradnog hoda izlazi 2.10., a njegovo vraćanje u znak Vage dolazi 11.10.


Posebno ovaj uticaj retrogradnog hoda Merkura neće prijati Vagama, Ovnovima, Rakovima i Jarčevima, ali od kraja meseca mogu ga jače osetiti Device Ribe, Blizanci i Strelčevi.








Prva opozicija planete Merkur iz znaka Vage i R Jupitera iz znaka Ovna može doneti velika obećanja, ali i razočarenja, kao i donošenje odluka iz brzopletosti i prevelika očekivanja. Preporuka je posebno od 3.09.  kao i 19.09. da se skocentrišete na svoje obaveze ili pazite na reči. Jupiter može doneti dobro raspoloženje, ali od vas traži umerenost, kao i odmerenost u planovima Planirajte da će se tokom celog meseca sve pomerati odlagati, kasniti, pa ko putuje za prvi vikend, mora biti strpljiv. Finansijski troškovi posebno zbog saobraćaja, škola, knjiga, mogu biti u prvom planu, posebno telefona/ interneta, budite pažljivi. Ovaj mesec traži i da se pripazi na tudju imovinu ili vredne stvari ukoliko ste nešto uzeli na pozajmicu! Sebičnost će kroz ovaj aspekt biti u povećanju i velike razlike u mišljenju što treba diplomatski ignorisati. Ovaj mesec inače nije preporučljiv za sukobe, već distanciranje od svega što vas troši.


Venera menja znak i ulazi u znak svog pada, zemljani promenjiv znak Device od 5-29.09. Ulazimo u mesec kada će se emocije kontrolisati, analizirati, kada može biti puno sumnji i potrebe za savršenim odnosima. Posebno bi trebalo obratiti pažnju na 16.09 kada Venera i Mars dodju u kvadraturu, kada može biti tenzije, svadja, emotivnih povreda ili nezgodnih situacija. U povećanju prevare i lagarije.20.09. može doneti nagle emotivne promene, iznenadjenja nove početke, zanimljiva upoznavanja zbog dobrog kontakta Venere i R Urana i da će se mnogi probuditi ali može doneti i neke neočekivane dobre poslovno-finansijske mogućnosti.


Posebno osetljiv 24.09 kada će Venera doći u opoziciju sa R Neptunom i može biti velike idealizacije ljubavi, ali velike konfuzije, magle i straha, kao i jake osetljivosti i razočarenja. Zato pokušajte da budete pronicljiviji. Obratite paznju na lične i emotivne stvari, jer neke tajne mogu biti otkrivene, a taj dan može doneti zdrastvene probleme zbog ljubavi. Trigon R Plutona i Venere 26.09 može posebno uticati na emotivne manipulacije, ali fatalne susrete i važne lekcije neba o ljubavi, jake poslovne susrete i ubedljivost. Mnogi od vas mogu izvući važne emotivne lekcije ovog meseca, ali mogu imati mogućnost da se očiste od loše veze ili da nešto novo nauče.





Ulazak Venere u znak Vage od 29.09. u svoj dom može biti lakši jer može povećavati ulepšavanje, susrete, društvene dogadjaje, venčanje i dopadanje. Ovo je jako dobar mesec za dijete, čišćenje organizma, ali pozitivan da shvatite šta vam je emotivno potrebno. Često posao može biti beg od ljubavi, ali može biti mesto početka emotivnih dešavanja. Ipak, uticaj Venere u Devici nije najbolji i donosi dosta oscilacija, pa će se emocije menjati kao vreme. Mnogi od vas mogu imati jake testove ljubavi.


Lunarne faze: 

Prva Četvrtina Meseca 3.09. u 20:15  na 11 stepenu znaku Strelca u kvadratu sa Suncem iz znaka Device može doneti  preveliko maštanje, ali jaku promenjivost u raspoloženju, lažni idealizam, ali veću osetljivost na duhovnom i ličnom nivou. Osećanje da ne možete pronaći ono o čemu maštanje. Osetljivost kroz zakon i obrazovanje, ali osećanje manjka energije.

Pun Mesec – 10.09.( podne) na 17 stepenu znaka Riba u opoziciji sa Suncem u znaku Device posebno i zbog vraćanja Merkura retrogradno donosi veliku zabune, nesporazume, jak umor, povećanja nesanica, osetljivost kroz podsvesnu stranu i veliku senzitivnost ali posebnu osetljivost psihički bolesnih osoba, jake strahove, otkrivanje tajni i jake udare na emocije.  Ipak, ovaj Pun Mesec mnogima od vas može doneti mnogo maštanja, regeneracije i čišćenja svega što ste negde dugo čuvali. Neobične situacije i susreti.

Poslednja Četvrtina Meseca 17.09. u 23:53 na 24 stepenu znaka Blizanaca  nosi i problematičnu opoziciju izmedju Sunca iz znaka Device i R Neptuna iz znaka Riba pa može doneti slabu volju, jak umor, nagle promene raspoloženja, ali posebno problematične odnose u okruženju, osetljivost kroz papirologiju, saobraćaj, škole i mladje osobe. U porastu problemi na psihološkom i mentalnom nivou, kao i povećanje laži, podvala, zaboravljanja stvari, pa sve treba dobro proveriti.

Mlad Mesec na 2 stepenu u znaku Vage 25.09. u 23:56 donosi mnogo ljubavi, pažnje, jake susrete, idealno vreme za ljubav, brak, proslave i važnije društvene dogadjaje, kao i rešavanja nekih jakih nedoumica iz prethodnog perioda. Ovaj Mlad Mesec donosi nežniju i lakšu energiju.

Početak jeseni 23.09. u 3:04 kada možemo i Vagama čestitati rodjendan

Taj dan donosi vraćanje planete Merkur kroz znak Device i povećava potrebu za savršenstvom i estetikom, ali Sunce i Merkur u retrogradnom hodu ulaze u kazimu pa taj dan donosi jake poruke neba, zakone, važne svetske vesti, veća politiška dešavanja, ali i veoma bitne odluke i jednu mentalnu snagu prožetu dubokim razmišljanjem iz prethodnog perioda. To može za mnoge biti važan dan za zaposlenje ili nagli rast.





Nemojte zaboraviti sebe – poruka je Sunca koji će tokom većeg dela ovog meseca biti u praktičnom, zemljanom znaku Device.  

Ovo je jako dobar mesec da se okrenete onim malim sitnicama koje samo vama znače. Ovo je mesec kada u sve što želite da promenite, morate uložiti veći početni trud i napor, koji može doneti super rezultate već krajem meseca. Nemojte zaboraviti svoje zdravlje, jer ovaj mesec može doneti više stresa, nerviranja oko ( gluposti, nebitnih ljudi ili nečeg nedirektnog) pa čuvajte sebe i dajte sebi onako kako vi osećate vitaminsku injekciju, regeneraciju, poslovni polet ili krenite na znanje koje treba upijati. Oni koji putuju, moraju računati na izmene, ali lep odmor koji će im opet zdrastveno koristiti. S obzirom da počinje škola i obaveze, roditelji moraju biti manje panični i malo više optimistični prema svojoj deci.  Iako je ovo mesec u kojem će praviti greške posebno u stvarima koje najbolje poznajemo, pokušajmo da budemo manje kritični prema sebi, i malo strpljiviji prema sebi.

Ono što je skriveno, tabu ili nije za javnost treba tako da ostane. Negde će društveni život, putovanja i potraga za idealnom polovinom biti važna. Medjutim, preporuka univerzuma je da malo poradite i na svojoj promeni, a ne samo da očekujete da (nešto padne samo od sebe).


Oni koji vam troše vreme ili vas ne vole – pokazaće u ovom mesecu pravo lice. Zaposlite sebe u nečemu što će vam koristiti, ne samo što morate. Rutina ne mora da bude ni dosadna ovaj mesec, a disciplina će ići teže ali će biti potrebna (videćete i zbog čega). 







Oni koji stoje u mestu i ništa ne preduzimaju, stajaće i dalje.

Kolektivno, mnogo će nas plašiti i obećavati nam svašta ali ničeg zapravo neće biti. Mudrost možemo steći samo radom i receptom da bi trebalo da se malo oslobodimo od predrasuda. Pokušajte ovog meseca da zadate sebi nešto što vas plaši ali sa čime želite da se suočite. 24 i 26 posebno pokušajte da ne budete lenji i da padate u neki nepotreban jarak sažaljenja. Kraj meseca može doneti da će se mnogo toga iskristalisati što vam nije išlo baš tako lagano od kraja prošlog meseca i da osećate da vaše vreme dolazi.

Ako vam pak ovog meseca i retrogradni Merkur zasmeta da ostvarite nešto bitno, imaćete zapamtite šansu da to ponovite ili pokušate kasnije u boljem periodu.

Ne trošite reči na one koji ne žele da im se pomogne. Okrenite se svom satu i čuvajte ga i cenite. Odmarajte uz sve ambicije.  11.09. je hrabar dan da treba pokušati i ono što vam deluje nemoguće, bez obzira na prepreke.

Septembar 2022 ima za ulogu da vas nauči da se malo opustite, u emocionalnom smislu i samo pustite emocije i srce da radi spontano. Sa druge strane u kakvom god vremenu da živimo i šta god da nam se ne dopada, ne trebamo se previše mešati u tudje stvari, već okrenuti sebi, svom zdravlju, disanju i upijanju svega što će nas naučiti produktivnijim.

Srećno u Septembru – Vaša Astro Luna

 

Viber

Autor: Astrolog Nataša Paunovski
Izvor: Astro Luna

Povezane vesti:


>