Ostalo

Smeno

Masne fleke na kuhinjskim krpama od sada su prošlost!

Masne fleke na kuhinjskim krpama od sada su prošlost jer ih lako možete ukloniti sredstvima koja već imate u kuhinji.

Masne fleke na kuhinjskim krpama od sada su prošlost! Svet Plus
DETERDŽENT ZA SUDOVE
Na sličan način kuninjske krpe potapaju se i sa deterdžentom za sudove. Uzmite malo sredstva za pranje sudova, stavite u toplu vodu i potopite prljave suve krpe u tom rastvoru na 15-20 minuta. Nakon toga ih  slobodno operite  praškom u veš mašini na uobičajeni način. Na ovaj način efikasno se eliminišu masne fleka sa kuhinjskih krpa.SO
Napunite u lavor prohladnu vodu i posolite je. Na 5 litara vode stavite 5 supenih kasika soli. Promešajte i bacite u njega svoje prljave krpe. Aku su jako prljave – neka prenoće, ako nisu, dovoljno je sat-dva vremena. Posle ih operite na uobičajeni način. Kao rezultat, krpe će biti još čistije, nego posle otkuvavanja sa dodatkom izbeljivača.

SODA BIKARBONA
Soda je takođe dobar pomoćnik u otklanjanju masnih fleka sa kuhinjskih krpa. Možete pripremiti rastvor tople vode sa dodatkom sode, a možete i iskuvati krpe u ovom rastvoru (5 kašika na 5 litara vode). Čak i ako fleke ostanu, one će nestati posle poslednjeg pranja u veš mašini nakon iskuvavanja.


SIRĆE
Ako se na vašim krpama pojavila  buđ,  treba ih  oprati na uobičajeni način, ali posle toga isprati u rastvoru vode i sirćeta. Ne brinite za boju, sirće je bezopasno. Naravno, ako ne ostavljate na duže vreme krpe  ovom rastvoru.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/informer

Povezane vesti:


>