Region

Svet

Region

Beležnica profesora Miškovića dobila je svoj nastavak!

Serija "Beležnica profesora Miškovića" dobila je svoj nastavak! Priča se nastavlja mesec dana kasnije, u odnosu na kraj prošle. Veliki mozaik misterije koji je tek počeo da se sklapa u prošloj sezoni, polako dobija nove kamenčiće koji počinju da upotpunjuju kompletnu sliku.

Beležnica profesora Miškovića dobila je svoj nastavak! Foto: gagainjac/instagram





Nakon nekoliko meseci, snimanje druge sezone serije “Beležnica profesora Miškovića” je završeno, a nove epizode ćemo gledati u narednoj televizijskoj sezoni.

Scenario za novih dvanaest epizoda napisali su Ratko Dmitrović i Kosta Peševski, a režija je i ovog puta poverena Miroslavu Lekiću.


Priča nove sezone serije “Beležnica profesora Miškovića” se nastavlja mesec dana kasnije, u odnosu na kraj prošle. Veliki mozaik misterije koji je tek počeo da se sklapa u prošloj sezoni, polako dobija nove kamenčiće koji počinju da upotpunjuju kompletnu sliku.






Junaci nastavljaju potragu za tajnom koja je sakrivena u beležnici. U drugoj sezoni tragovi ih vode preko Viminacijuma, u potragu za, još uvek neotkrivenom grobnicom Atile Hunskog, za koju se veruje da se nalazi ukopana ispod korita reke Tise, sve do planine Rtanj koja svojim izgledom i pojavarna vezanim za nju, predstavlja misteriju sama za sebe – otkriva deo radnje reditelj Miroslav Lekić.

Pored Beograda, nove epizode su se snimale u Viminacijumu, Titelu, Đerdapu, a ovoga puta glavna lokacija ekipi serije bila je planina Rtanj.






"Videćemo i Dušana Popova, našeg čuvenog obaveštajca. On je bio tajni agent MI6 i poslužio je piscu Janu Flemingu kao uzor za Džejmsa Bonda. Istorijske likove uvodimo, naravno, na osnovu onoga čime su se u životu zaista bavili, ali ne prema dokumentovanim istorijskim činjenicama, nego kao naše imaginarne priče.

Ovog puta smo za glavnu logaciju odabrali Rtanj, sa svim zanimljivostima, čudnostima i misterijama koje se oko njega javljaju, i tu pletemo glavnu priču nastavka serije “Beležnica profesora Miškovića”. Tematski ostajemo u istom žanru i bavimo se natprirodnim pojavama, ali i privatnim odnosima naših junaka koje proživljavaju tokom raznih događaja.”
- Miroslav Lekić za TV Novosti o drugoj sezoni serije.





"Od kako postoji civilizacije, kakvu danas paznajemo, postoje i teške i potpuno neobjašnjive pojave, koje su privlačile Ijudsku pažnju. Neke od njih su vremenom i dobile svoja objasšnjenja ali postoje misterije na koje do danas nismo pronašli odgovore.

Čovek je po svojoj prirodi radoznao i samim tim u stalnoj potrazi za odgovorima, kako o suštini sopstvenog bića tako i o tajnama koje mu svet, u kome živi, svakodnevno nameće. Mislim da je pojam natprirodno pogrešno formulisan jer podrazumeva stvari koje racionalno, empirijski ne možemo dokazati.

Vreme nas uči da naše racionalno, empirijsko saznanje stalno proširuje svoje granice, tako da skepticizam koji ponekad pokazujemo prema onome što nazivamo natprirodnim, mnogo više pokazuje trenutnu ograničenost našeg znanja nego stvarnu istinu o pojavama koje ne možemo da objasnimo.

S druge strane, potreba da objasnimo ono što ne razumemo čini i suštinu našeg postojanja.

U ovoj sezoni imamo dosta scena sa specijalnim efektima koji su zaista složeni i to će biti možda i najzahtevniji deo u procesu celog snimanja. Kao i uvek najveći problemi sa kojim se susrećemo je nedostatak vremena. Možda je i to jedna od interesantnijih misterija u našem poslu jer koliko god da ga imate, čini vam se nedovoljnim
- Miroslav Lekić za Super TV o drugoj sezoni serije "Beležnica profesora Miškovića".


 
Glavne uloge u seriji tumače: 


Momčilo Otašević, Milena Radulović, Miloš Samolov, Anica Dobra, Svetozar Cvetković, Irfan Meпsur, Isidora Janković, Aleksandar Radojičić Tijana Čurović, Danica Radulović, Aleksandar Srećković Kubura, Miodrag Krivokapić, Dejan Lutkić a od novin glumaca tu su: Jovana Miletić, Vladimir Posavec, Dubravko Jovanović, Milivoje Obradović, Milan Čučulović..


Ostale teme vezane za filmove i serije možete pogledati OVDE 


Pratite nas na Twitteru

I na Facebook-u 


Viber

Autor: O.J
Izvor: Tvinemania/Blic / Novosti

Povezane vesti:


>