Zdravlje

Ljubav

Da li vam je kičma zdrava otkriva jednostavan test!

Da li vam je kičma zdrava otkriva jednostavan test od tri sekunde. Loše držanje tela može da dovede do ozbiljnih zdravstvenih problema posebno vratnog i lumbalnog dela kičme.

Da li vam je kičma zdrava otkriva jednostavan test! Svet Plus






Često nismo ni svesni koliko je pogrešan način držanja našeg tela. Celodnevno sedenje u kancelariji, rad na računaru ili sati i sati provedeni na telefonu kod kuće neminovno ostavljaju trag na našoj kičmi. Iskrivljena kičma i loše držanje tela vremenom može da dovede do ozbiljnih problema pre svega sa pršljenovima vrata i lumbalnim delom.

Međutim, postoji jednostavan test kako da za samo 3 sekunde saznate kakvo je vaše držanje tela i to uz pomoć palčeva na rukama.



TEST

Kako je objasnio jedan od najpoznatijih američkih praktičarta dr Alen Mendel položaj vašeg palca kad su ruke opružene uz telo jasno govori o problemima sa držanjem i kičmom. Test je vrlo jednostavan i traje bukvalno 3 sekunde.

Stanite razmaknutih nogu u visini ramena i spustite ruke da vam opušteno vise niz telo sa otvorenim šakama. Sad pogledajte u kavom su položaju vaši palčevi.

 
Ukoliko su vam palčevi okrenuti ka napred i prema spolja to znači da pravilno držite ramena i da nemate razloga za brigu. Međutim, ukoliko su vam šake, a posebno palčevi okrenuti ka unutra to znači da vam ramena idu ka napred što ukazuje na loše držanje tela.


Problemi sa kičmom
Loše držanje tela, upozorava dr Mendel, siguran je znak da ćete u budućnosti gotovo izvesno imati probleme sa kičmom, a kasnije i sa hodanjem u starijoj životnoj dobi. Da biste to sprečili, važno je da na vreme otkrijete šta je uzrok i radite na poboljšanju držanja svog tela.





 

 

Maska za lice pod nazivom 10 godina mladosti! (RECEPT)

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/srećnarepublika

Povezane vesti:


>