Ostalo

Smeno

Kako se najbolje čisti šporet sa ravnom pločom!

Čišćenje keramičke ploče mnogima deluje kao mnogo lakši posao u odnosu na klasične ringle ali da li je baš tako? Evo kako se najbolje čisti šporet sa ravnom pločom!

Kako se najbolje čisti šporet sa ravnom pločom! Svet Plus

Umesto kupovine skupih hemikalija i sredstava za čišćenje probajte sa prirodnim sredstvima. 

Koristite isključivo mekane krpe i sunđe, a žice i sprave za struganje bi trebalo izbegavati. 

Ova prirodna sredstva za čišćenje prave se vrlo jednostavno, a sastojke već imate u svom domaćinstvu.


1. So i soda bikarbona

U posudi pomešajte kašiku soli sa kašikom sode bikarbone. Dobro izmešajte, pa dodajte kašiku vode i mešajte dok ne dobijete pastu. 

Dobijenu smesu nanesite na sunđer i njom očistite ploču. Mlakom vodom i čistom krpom pređite preko ploče, a ona će zasijati kao nova.2. Limun i soda bikarbona

Limun se pokazao kao moćna namirnica u borbi protiv masnoće, a soda bikarbona je neizostavan sastojak kada je čišćenje u pitanju. Šaku sode bikarbone pospite po ploči ili po ringlama, a zatim istrljajte šporet kriškom limuna.

Soda bikarbona će pomoći da skinete masne fleke, a neće izgrebati površinu. Kada ukonite fleke, vlažnom krpom prebrišite šporet da biste uklonili ostatke sode bikarbone i limuna.


3. Alkoholno sirće

Pomešajte alkoholno sirće i vodu u razmeri 1:2 i sipajte u bočicu sa raspršivačem. Ova mešavina odlična je za čišćenje ploče na šporetu i rerne, a možete je svakodnevno koristiti za čišćenje kuhinjskih elemenata.

4. Pasta za zube

Zaprljanu ravnu ploču šporeta, verovali ili ne, lako će očistiti obična pasta za zube. Na tufer, vatu, ili maramicu naneti pastu, lagano utrljajte na površinu ploče i na kraju prebrišite mokrom krpom. 

Izuzetno je efikasna za skidanje zakorelih fleka od iskipelog mleka, ali i za uklanjaje mrlja od ulja, nastalih prilikom prženja.
Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/novi.ba

Povezane vesti:


>