Region

Svet

Region

Milan Marić: Bilo je teško i emotivno glumiti Lauša!

Završeno simanje serije "Pad" o životu Žarka Lauševića! Bilo je teško i emotivno glumiti Lauša, priznaje glumac Milan Marić.

Milan Marić: Bilo je teško i emotivno glumiti Lauša! Screenshoot/Instagram/constantinefilm




Snimanje serije "Pad" o životu slavnog glumca, koja je rađena po motivima Lauševe knjige "Godina prođe, dan nikad", nedavno je završeno u Beogradu.


Milan Mariću nije bilo jednostavno da dočara lik svog starijeg kolege, pogotovo u sceni u kojoj ga krvavog, posle ubistva dva mladića, vode u zatvor...


- Scenario je prilično emotivan i kompleksan i bio je ogroman izazov za sve nas koji smo radili na seriji. Lauševu knjigu sam pročitao odmah, još kad je izašlo prvo izdanje. Svrha ove serije nije dokumentarna rekonstrukcija događaja iz dela Žarkovog života, već pokušaj da se dočaraju vreme i ljudi unutar takvog ludog vremena - rekao je glumac.







Scenarista i reditelj Bojan Vuletić kaže da će se serija baviti delom Žarkovog života s početka devedesetih.

Ulogu poznatog jugoslovenskog glumca, koji se nalazi na vrhuncu karijere, ali koji spletom tragičnih okolnosti ubija dva mladića i ranjava trećeg, odigrao je naš trenutno najbolji glumac mlađe generacije Milan Marić. On je bio logičan izbor, ne samo zbog fantastične saradnje koju smo imali u seriji "Porodica" već i zbog snažne emotivne slojevitosti koju samo on može da podari ovako kompleksnom liku - kaže Vuletić.

Lauševog oca Dušana u seriji igra Ljubomir Bandović, a majku Roksandu crnogorska glumica Dubravka Drakić.





Žarko Laušević je 2012. godine objavio knjigu "Godina prođe, dan nikad", u kojoj je opisao šta se sve desilo kobne noći 31. jula 1993, kada je usmrtio dva momka, a jednog ranio. Posle toga je glumac sa porodicom pobegao u Ameriku zbog, kako se pretpostavlja, straha od krvne osvete.


Premijera krajem godine

Serija "Pad" ima osam epizoda i snimana je u produkciji "Telekoma Srbija" i "Fajerflaja". Prve dve epizode premijerno će biti prikazane na Filmskom festivalu u Sarajevu, dok se TV premijera očekuje krajem ove ili početkom naredne godine.

Ostale teme vezane za filmove i serije možete pogledati OVDE 


Pratite nas na Twitteru

I na Facebook-u 

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/informer

Povezane vesti:


>