Region

Svet

Andrija Mrkaić, mali Tadija iz Varljivog leta, danas ovako izgleda! (VIDEO)

Andrija Mrkaić, mali Tadija iz "Varljivog leta", danas ovako izgleda! Njegovi roditelji su bili protiv toga da on tumači ovu ulogu, pa ga je na audiciju odveo deda. 

Andrija Mrkaić, mali Tadija iz Varljivog leta, danas ovako izgleda! (VIDEO) Screenshoot/Youtube
Andrija Mrkaić, dečak koji je tumačeći ulogu nestašnog dečaka Tadije u, sada već legendarnom filmskom ostvarenju, "Varljivo leto '68", stekao slavu i otvorio sebi vrata ka glumačkom svetu, svojevremeno je govorio o tome šta mu je sve život doneo i kako je izgledao njegov život nakon filma.

Njegovi roditelji su bili protiv toga da on tumači ovu ulogu, pa ga je na audiciju odveo deda. Tamo je imao zadatak da pročita pesmu, a Andrija je režiserima odmah zapao za oko. 
Pošto je bio mali, prvo mu je bilo teško da odlazi na snimanja i da dugo bude odvojen od roditelja, ali su ga svi zavoleli, pa se za njega snimanje pretvorilo u igru.

- Zahvalan sam dedi što me je odveo na audiciju, zato što je ta uloga definisala moj dalji život. I danas me svi zovu Tadija. Imao sam čak i kuče koje je takođe bilo Tadija jer su ga krstili drugovi iz kraja - rekao je Mrkaić jednom prilikom.

Nakon ovog filma imao je još samo jednu ulogu. Glumio je sina Nikole Simića u filmu "Nema problema". Posle toga se više nije bavio glumom. Kada je odslužio vojni rok, Andrija je otišao na Havaje. Na Havajima je bio dugo, ali se uželeo Srbije. U državu se vratio i zbog devojke. Mali Tadija je radio i kao stjuart u Katar ervejzu.

- To je bio jako lep, ali i jako težak posao. Divno iskustvo, šansa da se proputujete ceo svet - rekao je Andrija.


Glumačku karijeru nikada nije nastavio, ali je ostao upamćen u domaćoj kinematografiji po mnogim replikama koje se i dan danas prepričavaju.

Andriju smo poslednji put u javnosti videli 2013. godine. Nakon toga se nije eksponirao, a verujemo da se nije mnogo promenio.Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/kurir.rs

Povezane vesti:


>