Ostalo

Smeno

Šta mačka oseća kada je ostavite i odete, recimo na posao!

Šta vaša ljubimica, mačka oseća kada je ostavite i odete, recimo na posao! Mnoge će ovo zapravo rastužiti jer nije tačno verovanje da mačke nisu posebno vezane za svog vlasnika, već se isključivo vezuju za izvor hrane, svoj dom. 

Šta mačka oseća kada je ostavite i odete, recimo na posao! Svet Plus

Šta mačka oseća kada je ostavite samu - mnogi misle da je bezosećajna, a zapravo je suprotno!

Postoji verovanje da mačke nisu posebno vezane za svog vlasnika, već se isključivo vezuju za izvor hrane, svoj dom. Navodno,mačka i ne primieti kada se njen vlasnik promeni, ali ljubitelji i vlasnici mačaka znaju da to uopšte nije tačno.

Mačkama je apsolutno potrebna ljudska ljubav i toplina. 

Mačke smatraju ljude sa kojima žive svojom porodicom i to sve vreme pokazuju na različite načine. Ako vam mačka prede u naručju nežno pomera šape, ili, sedeći na rukama, nežno vas gleda, trlja mokri nos, liže vaše ruke i lice, znajte da se vaša mačka prema vama ponaša kao prema majci. Kada vas pozove da se igrate, vi ste njen najbolji prijatelj.

Kada se vraćate kući vidite da je uzbuđena, rado vas dočeka, kreće se oko vaših nogu i mjauče - ona vam pokazuje da ste joj nedostajali i želi da vam prenese kako je sama provela dan. 

Česti su slučajevi da mačori često odlaze od kuće tokom sezone parenja, ali se rado vraćaju u svoj dom, možda sa kojom ogrebotinom ili mršavije, ali dolaze na mesto koje zovu dom i gde osećaju ljubav i toplinu.

Kada odlazite na posao, vašoj mački nedostajete, to ističu i stručnjaci za izučavanje kućnih ljubimaca. 

Ističu i da dugo razdvajanje od vlasnika ili promena mesta stanovanja može kod ljubimca izazvati stres: Evo koji znakovi ukazuju na narušeno emocionalno stanje kod mačke:

-Nedostatak apetita ili povećan apetit

-Nespremnost da se praktikuje higijena

-Mokrenje, uglavnom po stavrima koje pripadaju vlasniku i imaju njegov miris

-Vreme spavanja

-Odbrambena agresija prema ljudima/mačkama.

-Ekstremna budnost i razdražljivost - skakanje na najmanju buku

-Neraspoloženje za igru
Ako primetite ove simptome, povedite svog ljubimca kod veterinara. Ukoliko je fizičko zdravlje dobro, onda vašoj mački treba više zajedničkog vremena sa vama, nežnosti i ljubavi. Mnoge mačke imaju sposobnost da prepoznaju glas svog vlasnika.

Iako nije naučno precizno definisano šta osećaju, kada odlazite, moguće je da će vas mačka otpratiti do vrata, a onda ćete je zateći kako sedi ili leži u blizini vrata i čeka vas. Kada se vratite, mačka se trlja o noge, vrti se i daje do znanja da joj je drago što ste tu.

Mačke su neverovatno misteriozna stvorenja, nekima je teško razumeti ih, ali možemo uvek osetiti kada nam pružaju ljubav.


Viber

Autor: O.J
Izvor: Sensa

Povezane vesti:


>