Zdravlje

Ljubav

Tropski talas se nastavlja! Simptomi toplotnog udara!

Simptomi toplotnog udara! Tropski talas se nastavlja i temperature u Srbiji će i narednih dana biti veoma visoke, a doktori upozoravaju građane da budu oprezni kako preteranim izlaganjem suncu ne bi izazvali ozbiljne zdravstvene posledice. 

Tropski talas se nastavlja! Simptomi toplotnog udara! Svet Plus




Visoke temperature su posebna opasnost za srčane bolesnike.

Dr Petar Otašević, upravnik Klinike za kardiologiju Instituta za Kardiovaskularne bolesti Dedinje kaže da su saveti univerzalni za sve i za ljude koji imaju hronična oboljenja i za one koji su zdravi.


- Ljudi koji imaju hronična oboljenja moraju se striktnije pridržavati tih saveta. Potrebno je izbegavati izlaske u natoplijem delu dana, koristiti šešire i kape kao zaštitu od sunca i unos veće količine tečnosti. Važno je dogovoriti se sa izabranim lekarom na koji način modifikovati terapiju - naveo je Otašević za Pink.

Kako je dodao, lekove nikako ne treba menjati na svoju ruku.



Opasnost od toplotnog udara

- Toplotni udar predstavlja pregrevanje organizma, to je pregrevanje organizma, kada organizam ne može da održi više tu optimalnu unutrašnju temperaturu. Siptomi su nesvestica, vrtoglavica, gubitak svesti, grhtanje organizma... Ukoliko do toga dođe velika je šansa da imate toplotni udar i morate se vrlo brzo skloniti u hladovinu i uzeti što veću količinu tečnosti - podvukao je Otašević.
 

Čuveni psihijatar savetuje: Oslobodite se stresa u tri koraka!

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/pink

Povezane vesti:


>