Region

Svet

Reditelj Miloš Radunović oprostio se od prijatelja i saradnika Vladmira Milivojeva!

Reditelj Miloš Radunović oprostio se od od tragično nastradalog rekvizitera, prijatelja i saradnika Vladmira Milivojeva, objavivši njihovu poslednju zajedničku fotografiju.

Reditelj Miloš Radunović oprostio se od prijatelja i saradnika Vladmira Milivojeva! Foto: Olja Marković




Nesreća koja se dogodila na Tari prilikom snimanja filma i serije "Oluja", kada je nedaleko od vidikovca Banjska stena poginuo scenski rekviziter Vladimir Milivojev (51) iz Beograda potresla je Srbiju. 

Članovi ekipe su u potpunom šoku zbog svega što se dogodilo i to samo dva dana pred završetak snimanja ovog velikog projekta o zločinima Hrvata nad Srbima i najvećem etničkom čišćenju u modenoj istroji Evrope, kada je 1995. proterano više od 200.000 Srba iz Hrvatske.


Reditelj Miloš Radunović oprostio se od prijatelja i saradnika objavivši na društvenim mrežama njihovu poslednju zajedničku fotografiju uz potresne reči: "Kuku meni, brate moj!".




Sin nastradalog filmskog radnika reper Marko Milivojev Mili, koji se oprobao i kao glumac u seriji "Grupa", slomljen je od bola. Kada je primio loše vesti Mili je velikom gubitku obavestio svoje prijatelje na društvenim mrežama, što možete čitati OVDE.

Kako je došlo do toga da rekviziter tokom snimanja padne sa litice u provaliju duboku nekoliko stotina metara i dalje nije sasvim jasno, a prema informacijama Srpskog telegrafa Vladmir je po završetku snimanja scene, kada se ekipa u velikoj meri razišla, seo na samu ivicu neograđenog prostora s ciljem da se odmori. Kada je hteo da ustane izgubio je ravnotežu i pao pravo u smrt! Od samog prizora mnogima je pozlilo, a telo nastradalog spasioci NP Tara i vatrogasci Bajine Bašte i Užica spuštali su niz liticu punih 14 sati. 



Nezgode obeležile srpsku i svetsku kinematografiju

Nesreće na snimanjima nisu retkost ni kod ni u svetu. U nizu poslednjih primera je slučaj Aleka Boldvina, koji je na setu usmrtio člana ekipe scenskim pištoljem, a jedna od najvećih tragedija u istoriji Holivuda dogodila se davne 1928. prilikom snimanja filma "Nojeva barka". Producenti su odlučili da set poplave sa 15.000 tona vode praveći talase koji su nosili sve pred sobom. I odneli su tri života, jedna osoba je ostala bez noge, a njih 12 je imalo teže povrede.







DIKLIĆ OSTAO BEZ OKA

Glumac Bogdan Diklić teško se povredio na snimanju filma "Turneja" nedaleko od Prijedora, kada je ispalio rafal iz "kalašnjikova", a jedna od ispaljenih čaura pogodila ga je u levo oko. Kako se prica po kuloarima glumišta, Diklić od tada ima stakleno oko, ali o tome ne voli da priča.


KRESOJA POGINUO U HELIKOPTERU

Reditelj Dragan Kresoja (51) izgubio je život 1996. snimajući prve kadrove filma "Suton nad Beogradom". Helikopter u kom se nalazio te noći je prilikom zaokreta rotorom zakačio Dunav i pao u vodu, a tom prilikom poginuli su njegov sin kamerman, kao i pilot.






KRUSTURICI MAGARAC SLOMIO REBRO

Proslavljeni režiser i glumac Emir Kusturica se lakše povredio u Trebinju na snimanju filma "Na mliječnom putu" sa Monikom Beluči, kada je magarac pao na njega i nagnječio mu rebro. Nakon tog događaja pojavila se vest i da je Kusturica pao s magarca i tom prilikom zadobio potres mozga, što je reditelj demantovao.






 BIKOVIĆ PAO S MOTORA

Na snimanju "Južnog vetra" Miloš Biković je doživeo nezgodu kada je pao s motora.

- Prilikom noćne vožnje kroz šumu, gde su bile rupe koje se nisu videle, pao sam s motora - rekao je glumac, koji se na sreću nije ozbiljnije povredio.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/republika.rs

Povezane vesti:


>