Lepota

Ljubav

Skupi šamponi, vredi li ih kupovati?!

Skupi šamponi su nešto što nam se redovno servira putem raznih reklama i oglasa ali vredi li ih zaista kupovati?! Oni obećavaju neverovatnu bujnost, pojačan rast kose, zdraviji izgled…

Skupi šamponi, vredi li ih kupovati?! Svet Plus




Da li se zapravo kosa može nahraniti „spolja“? Vredi li davati novac na tri puta skuplje šampone, u nadi da će oni zaista promeniti nešto? Kozmetičke kompanije svakako žele da verujemo u to.

Obično se u reklamama govori o najrazličitijim hranljivim sastojcima koje imaju šamponi. Vremenom stičemo utisak da su nam potrebne tone takvih proizvoda kako bi kosa (p)ostala zdrava i lepa. 

Međutim, istina je nešto drugačija. 

„Ovi proizvodi nisu od velike pomoći“, kaže dr Bergfeld. „Oni mogu da pomognu da kosa dobije punoću i bujnost, tako što „nabreknu“ površinski sloj dlake, ali to je samo privremeno.“





Proizvodi za negu kose ne mogu da poboljšaju njen rast zato što su vlasi na vašoj glavi – nežive. Možete stavljati na krajeve kose koliko god hoćete tih sredstava, ali vam to neće biti od velike pomoći. Od koristi su vam oni preparati koje stavljate na kožu glave, ali pod uslovom da uspeju da prodru oko pola centimetra duboko, kako bi delovali na koren dlake.




Dakle, hranljive materije ne treba nanositi spolja, već ih treba, pravilnom ishranom, unositi iznutra. Za lepšu kosu nutricionisti preporučuju povećano uzimanje namirnica koje su bogate gvožđem. Za bolju apsorpciju gvožđa, predlaže se i paralelno pijenje sveže ceđenog soka od pomorandže koji je bogat vitaminom C.


Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Krstarica

Povezane vesti:


>