Ostalo

Sme�no

Kako da vam odeća dugo miriše? Omekšivač ne pomaže?

Kako da vam odeća dugo miriše? Omekšivač ne pomaže? Evo šta trebate uraditi i ona će mirisati dugo...

Kako da vam odeća dugo miriše? Omekšivač ne pomaže? Svet Plus




Oprali ste odeću, koristili omekšivač, ali fini miris brzo je "ispario", pogotovo nakon što su neki komadi malo duže stajali u ormaru.


Postoji nekoliko načina, odnosno trikova, kojima možete produžiti svežinu i miris oprane odeće za nekoliko dana s nekim trikovima miris će trajati i mesecima.



1. Parfem i maramica
Umesto da prskate parfem direktno na odeću, naprskajte ga na jednu maramicu i stavite je u ormar. Miris će se sigurno proširiti, komadi odeće će ga upiti, a dobra stvar je što nećete oštetiti ni zaprljati omiljene stvari.

2. Osveživač za automobil
Da, možete ih koristiti i u ormarima. Birajte neke blaže mirise takozvanih borića, zamotajte ih u maramicu ili neku krpicu, i stavite u ormar. Mirisaće mesecima.






3. Zrna kave
Osim što će upiti sve one loše mirise, zrna kave proširiće svoj miris. Napunite malu posudicu zrncima, napravite nekoliko rupica u poklopcu ili aluminijskoj foliji kojom ste je prekrili i stavite u ormar. Menjajte ih jednom mesečno.

4. Esencijalna ulja
Baš kao i sa zrncima kafe, odeću možete trajno namirisati esencijalnim uljima. Dodajte nekoliko kapi u mašinu za veš tokom zadnjeg ciklusa pranja ili ih nakapajte na jednu maramicu/krpicu i stavite u ormar.

5. Sapun
Jedan od najstarijih trikova koji mnogi i danas koriste jest stavljanje tvrdog sapuna među stvari. Sve što trebada uradite jest zamotati ga u papirnati ubris ili samo ubaciti u ormar u originalnom pakovanju.


Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/večernji list

Povezane vesti:


>